Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Τριήμερη απεργία σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα

Periptero, kiosk in GreeceImage via WikipediaΑπεργία πείνας διαρκείας ξεκινούν από αύριο το πρωί σαράντα περιπτερούχοι έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ η Ομοσπονδία του κλάδου αποφάσισε τριήμερη απεργία για περίπτερα και ψιλικατζίδικα, συμμετοχή στην οποία αποφάσισαν 80 δευτεροβάθμια σωματεία από 45 νομούς της χώρας.

Βασικό αίτημα του κλάδου είναι να γίνει νομοθετική επαναφορά του ποσοστού κέρδους, να καθορισθεί ένα ποσοστό κέρδους του 8,2%, είτε με απελευθέρωση της τιμής μη αναγραφόμενη, είτε με ενδεικτική προτεινόμενη τιμή πώλησης, είτε με επαναφορά των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο 60%, όπως είναι και ο μέσος όρος της Ευρώπης.

Οι περιπτεράδες αναφέρουν ότι αδυνατούν να πουλήσουν προϊόντα καπνού και κάρτες κινητής τηλεφωνίας με ποσοστό κέρδους με μέσο όρο 3%.

Οι περιπτερούχοι σημειώνουν ότι υπάρχει θέμα επιβίωσης για αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου. Σήμερα σε όλη την επικράτεια είναι περισσότερα από 1.200 τα σημεία πώλησης που έχουν κλείσει εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...