Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Έβγαλαν τα τρακτέρ στην Εγνατία


ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να συνεχίσουν τους αποκλεισμούς οδικών κόμβων της Εγνατίας Οδού, εμφανίζονται αγρότες από την επαρχία Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιδρούν στην αφαίρεση διοικητικών αρμοδιοτήτων από τις τοπικές συνεταιριστικές οργανώσεις. Χθες, αγρότες μαζί με συνδικαλιστές και υπαλλήλους στην Ένωση Αγροτικών Συλλόγων Λαγκαδά Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΛΘ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας έστησαν με τρακτέρ μπλόκα και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία- στους κόμβους Προφήτη, Σχολαρίου και Γερακαρούς- από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Λόγω των αγροτικών μπλόκων ταλαιπωρήθηκαν οδηγοί και επιβάτες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις από επαρχιακούς δρόμους, για να παρακάμψουν τα τρακτέρ, αφού ο αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου συνέπεσε με την έξοδο κατοίκων αστικών κέντρων για τον εορτασμό του Πάσχα.
Όπως δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΕΑΣΛΘ κ. Θόδωρος Ιορδανίδης, η ΠΑΣΕΓΕΣ αποφάσισε ξαφνικά να αφαιρέσει όλες τις διοικητικές αρμοδιότητες από την Ένωση Λαγκαδά και να τις μεταφέρει στη νεοσύστατη συνεταιριστική οργάνωση, με την επωνυμία «Νέα Ομοσπονδία» που εδρεύει στο ανατολικό τμήμα του Νομού Θεσσαλονίκης. «Πρόκειται για μια οργάνωση- φάντασμα, η οποία δεν έχει ούτε γραφεία. Περίπου 40 υπάλληλοι της Ένωσης Λαγκαδά, που εδώ και δεκαετίες ασχολούνται με θέματα επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και γενικά διευθέτησης αγροτικών ζητημάτων, θα βρεθούν άνεργοι. Τουλάχιστον ας μας εξηγήσουν για ποιο λόγο θέλουν να μας καταργήσουν», δήλωσε ο κ. Ιορδανίδης.
Η ΕΑΣΛΘ απαρτίζεται από 109 αγροτικούς συνεταιρισμούς και 8.500 μέλη- αγρότες, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με καλλιέργειες ντομάτας, δημητριακών και σιτηρών. Όπως επισημαίνουν οι διαδηλωτές αγρότες της επαρχίας Λαγκαδά, σε περίπτωση που μεταφερθούν οι αρμοδιότητες στη νέα συνεταιριστική οργάνωση θα είναι υποχρεωμένοι, εκτός των άλλων, να διανύουν απόσταση 120 χιλιομέτρων, από τη μια άκρη του νομού στην άλλη, για να τακτοποιήσουν ακόμα και καθημερινές, απλές εκκρεμότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...