Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Κύπριος ο υπερτυχερός της χθεσινοβραδινής κλήρωσης του Τζόκερ

OPAPImage via WikipediaΟ μοναδικός υπερτυχερός της χθεσινοβραδινής κλήρωσης του Τζόκερ, ο οποίος κέρδισε δέκα εκατομμύρια 98 χιλιάδες ευρώ, είναι από την Κύπρο, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που πληρώθηκε στην Κύπρο στο ΤΖΟΚΕΡ.

Το τυχερό δελτίο, αξίας 10,00 ευρώ, κατατέθηκε σε πρακτορείο στο Λακατάμια , στη Λευκωσία.

Στη δεύτερη κατηγορία βρέθηκαν οκτώ τυχεροί, από τους οποίους οι τρεις στην Κύπρο.

Το όνειρο του καθενός για μια... καλύτερη ζωή "πραγματοποιεί" κάθε εβδομάδα η Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων ( Δ.Κ.Λ ) από την ίδρυση της το 1929 έως σήμερα, με την έκδοση των ομώνυμων λαχνών. Λαϊκό Λαχείο, Εθνικό Λαχείο, Πρωτοχρονιάτικό Λαχείο, το καθένα με τη δική του ιστορία συμμετέχει ενεργά στο οικονομικό γίγνεσθαι είτε με την απόδοση των κερδών στους τυχερούς κατόχους των λαχνών είτε με την απόδοση των αδιάθετων κερδών για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Πάντως, τον τελευταίο χρόνο, η οικονομική κρίση αποτυπώνεται πλέον και στις πωλήσεις των κρατικών λαχείων οι οποίες φέτος είναι μειωμένες σε ποσοστό 16,89%, συγκρινόμενες με αυτές του έτους 2009. Η μεγαλύτερη μείωση εμφανίζεται στις πωλήσεις του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου και είναι της τάξεως του 30,22%. Πέρσι το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο απέφερε έσοδα ύψους 52.532.000 εκατ ευρώ έναντι των 36.656.000 εκατ ευρώ της φετινής χρονιάς.

Αναλυτικά τα έσοδα φέτος από τη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων είναι κατά 70.526.200 εκατ ευρώ λιγότερα από τα αντίστοιχα του 2009. Το 2009 τα έσοδα ήταν 417.601.180 εκατ. ευρώ έναντι των 347.075.980 εκατ. ευρώ που έκλεισε η φετινή χρονιά.

Όπως επισημαίνει στο Α.Π.Ε-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων κ. Δ. Δημόπουλος: "Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό που υφίστανται τα λαχεία από τα τυχερά παιχνίδια του Ο.Π.Α.Π είναι οι βασικές αιτίες της μείωσης. Ο Ο.Π.Α.Π έχει την δυνατότητα να πριμοδοτεί τα παιχνίδια του ανεβάζοντας έτσι τις αποδόσεις για τους τυχερούς, ενώ εμείς δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα αφού είναι καθορισμένο το ποσοστό που δίνουμε στο δημόσιο".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...