Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ελληνας πίσω από το ριφιφί του αιώνα

Μία από τις μεγαλύτερες και εξυπνότερες σε σύλληψη και εκτέλεση ληστείες στον κόσμο έχει άρωμα Ελλάδας, καθώς ένας συμπατριώτης μας βρίσκεται πίσω από το ριφιφί του αιώνα!

Σύμφωνα με έγκυρες  πληροφορίες, ένας από τους συλληφθέντες δράστες αποκάλυψε ότι διαφεύγει της σύλληψης ο βασικός ένοχος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία και ο οποίος συνεργάστηκε με την ομάδα προκειμένου να πραγματοποιήσει το ριψοκίνδυνο σχέδιο.

Ο μάρτυρας, μεταξύ άλλων, είπε στους αστυνομικούς ότι ο εγκέφαλος της υπόθεσης, που ουσιαστικά οργάνωσε την επιχείρηση, είναι ένας Ελληνας που κατάγεται από τη βόρεια Ελλάδα.

Για το συγκεκριμένο γεγονός είχαν συλληφθεί στις 10 Νοεμβρίου του περασμένου έτους έξι άτομα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, που θεωρούνται ως οι κύριοι δράστες της κλοπής πολύτιμων λίθων, 378 κιλών ασημιού, 20 κιλών χρυσού και 1,8 κιλών λευκόχρυσου, που έκαναν φτερά στις 18 Οκτωβρίου ύστερα από ριφιφί σε τελωνειακή αποθήκη στον αερολιμένα της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Οι δράστες είχαν καταφέρει να ανοίξουν τρύπα σε έναν από τους τοίχους της αποθήκης και να πάρουν από το εσωτερικό της τα πολύτιμα μέταλλα, ενώ από τις βουλγαρικές αρχές εκτιμάται ότι μεγάλο μέρος αυτών βρίσκεται καλά κρυμμένο σε έπαυλη στη βόρεια Ελλάδα. Οι αρχές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα ύστερα από την κατάθεση ενός από τους έξι -μέχρι στιγμής- συλληφθέντες για το ριφιφί του αιώνα, που πιάστηκαν στις 10 Νοεμβρίου στο χωριό Ισκαρ της Βουλγαρίας, όπου και βρέθηκε σημαντικό μέρος των κλοπιμαίων.

Οι βουλγαρικές αρχές όλο αυτό το διάστημα τηρούν σιγήν ιχθύος για όλα όσα τους αποκάλυψε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, αφού αυτό που επιθυμούν είναι να μην αποκαλυφθεί τίποτα για τις ενέργειες που πραγματοποιούν εντός και εκτός συνόρων της χώρας τους. Στο πλευρό τους στέκονται και οι ελληνικέςς αρχές, που κάνουν τα πάντα για να φτάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στον βασικό ένοχο της υπόθεσης.

Τα κλοπιμαία ήταν προϊόν κατάσχεσης από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε άνδρες της αστυνομίας τα είχαν εντοπίσει στη διάρκεια επιχείρησης για την πάταξη της δραστηριότητας της εγκληματικής ομάδας «The Founders». Τα μέλη της ομάδας είχαν επιχειρήσει να εξαγάγουν στην Τουρκία χρυσό και πλατίνα τα οποία είχαν δηλώσει ως ασήμι, αλλά εντοπίστηκαν από τις διωκτικές αρχές, οι οποίες και συνέλαβαν τότε πέντε μέλη της ομάδας. Από τότε η ποσότητα αυτή φυλασσόταν μέσα στις αποθήκες του τελωνείου, εκεί που βρίσκονται όλα τα κατασχεθέντα προϊόντα, καθώς και είδη λαθρεμπορίου, όπως τσιγάρα και τεχνολογικός εξοπλισμός.

Ο εγκέφαλος, ο «Στρατηγός» και το σύστημα ασφαλείας

Οι δράστες, ένας εκ των οποίων είναι πρώην τελωνειακός του αεροδρομίου της Σόφιας, φαίνεται πως γνώριζαν πάρα πολύ καλά τα κατατόπια του αερολιμένα, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο φυλάσσονταν οι αποθήκες στις οποίες βρίσκονταν τα πολύτιμα μέταλλα που κατασχέθηκαν από τις αρχές τον περασμένο Αύγουστο. Το σχέδιο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελούσαν την όλη επιχείρηση φαίνεται πως τα μελετούσαν αρκετό χρονικό διάστημα πριν, αφού κατάφεραν να μη λειτουργήσει κανένα από τα συστήματα ασφαλείας του αερολιμένα και να μη γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. Αυτός, μάλιστα, που οργάνωσε το σχέδιο και συνεργάστηκε με τον Ελληνα εγκέφαλο είναι ένας 45χρονος πρώην τελωνειακός, ο οποίος χρησιμοποιούσε την κωδική ονομασία «Στρατηγός».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρία άτομα που είχαν καταδικαστεί και στο παρελθόν για υποθέσεις εκβιασμού, κλοπής αυτοκινήτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων. Με ανακοίνωσή του τότε το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας είχε κάνει αμέσως γνωστή την υπόθεση, ενώ δεν είχε διστάσει να αναφερθεί και στο αυτόματο σύστημα ασφάλειας στην αποθήκη του τελωνείου στο αεροδρόμιο, που δεν λειτούργησε διότι ήταν κλειστό και παρέμενε εκείνη την ώρα αφύλακτο.

«Δυστυχώς, για κάποιο λόγο, το αυτόματο σύστημα ασφάλειας δεν λειτούργησε, διότι ήταν κλειστό. Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στο σημείο και ξεκίνησαν την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών» είχε δηλώσει τότε ο υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας. Οι ληστές, μάλιστα, κατά την αποχώρησή τους είχαν σκορπίσει στον χώρο μεγάλη ποσότητα αλκοόλ προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους, ώστε να είναι ακόμα πιο δύσκολος ο εντοπισμός τους.


espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...