Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Δοκιμαστική περίοδο εφαρμογής της κάρτας του πολίτη ζητεί η ΝΔ

First 4 digits of a credit cardImage via WikipediaΝα «αξιοποιήσει τη διεθνή εμπειρία για να αντιμετωπίσει και να προλάβει ό,τι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ελευθερίες και δικαιώματα των πολιτών και ταυτόχρονα να τους πείσει και να καθησυχάσει τους φόβους τους» καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών η ΝΔ σχετικά με την υιοθέτηση της κάρτας του πολίτη στις συναλλαγές με το Δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Ζώης, δήλωσε πως «η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, αξιοποιώντας την εξέλιξη και τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία, οφείλει να θέτει στη διάθεση του πολίτη εργαλεία που θα βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και θα τον εξυπηρετούν αποτελεσματικότερα, γρηγορότερα και φθηνότερα».

Τόνισε, ωστόσο, πως «εξυπακούεται ότι αυτή προσπάθεια δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο ελευθερίες και δικαιώματα, κατοχυρωμένα και εγγυημένα από το Συνταγματικό Νομοθέτη».
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Ζώη, «οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, όχι απλώς να διαβεβαιώσει ότι θα πράξει το αυτονόητο, ότι δηλ. θα ερωτήσει την Ανεξάρτητη Αρχή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά περαιτέρω να κατανοήσει και τις επιφυλάξεις που εκφράζονται, τόσο από ειδικούς επιστήμονες και αφορούν την ασφάλεια των συστημάτων, όσο και από απλούς πολίτες, που δικαιούνται να εκφράζουν τους φόβους τους, μπροστά σε κάτι που δεν γνωρίζουν».

Καταλήγοντας, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΝΔ ζήτησε να υπάρξει μία μεταβατική και δοκιμαστική ταυτόχρονα περίοδο, με πιλοτική εφαρμογή της πρότασης του Υπουργείου Εσωτερικών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...