Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

«Φύλλο και φτερό» το πόθεν έσχες του διευθυντή του Ν. Κακλαμάνη

Την παρέμβαση της Ειδικής Υπηρεσίας Οικονομικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ για τις επενδύσεις των Σωτήρη Καρατζά (διευθυντή του Γραφείου του Νικήτα Κακλαμάνη, στις Βρυξέλες, το υπουργείο Υγείας και τον Δήμο Αθηναίων), της συζύγου του, Παγώνας Καρατζά – Τριανταφύλλη, σε μεγάλης αξίας ακίνητα. 

Ο έλεγχος θα επεκταθεί και σε συγγενικά πρόσωπα των προαναφερθέντων, με τα οποία προκύπτουν κοινές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες τους ώστε να αποσαφηνιστεί εάν οι αγορές ακινήτων μεγάλης αξίας, σε Κολωνάκι, Ελαφόνησο και οπουδήποτε αλλού, καλύπτονται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Ο ΣΚΑΪ έχει απευθύνει ανοικτή πρόκληση στον Σωτήρη Καρατζά, να εκφράσει τις θέσεις του, σχετικά με τις αποκαλύψεις του Σταθμού, στην «Πρώτη Γραμμή». Κάτι που, μέχρι στιγμής, δεν έχει κάνει αποδεκτό. Αντ΄ αυτού, επιχείρησε να διαψεύσει το ρεπορτάζ (που είναι απολύτως τεκμηριωμένο και έχουμε όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια μας), μέσω του δικηγόρου, Φαήλου Κρανιδιώτη, δηλώνοντας, ότι θα προβεί στην υποβολή μηνύσεων.

Ανεξαρτήτως μηνύσεων ή όχι, ο ΣΚΑΪ καλεί τους Σωτήρη Καρατζά και την σύζυγό του Παγώνα Καρατζά – Τριανταφύλλη, να απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα:

- τι ποσά δήλωσαν στις τελευταίες φορολογικές τους δηλώσεις;

- τα εν λόγω ποσά, καλύπτουν αγορές ή αποπληρωμή με χρονομίσθωση τριών αυτοκινήτων;

- ποιος είναι ο συνολικός αριθμός ακινήτων που έχουν στην κυριότητά τους, σε ποιες περιοχές και ποιο το έτος κτήσης τους;

- ποια η αναλογία πωλήσεων / αγορών, σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πωληθέντα ακίνητα και ποιά περίοδο επωλήθησαν;

Σε ό,τι αφορά την Ελαφόνησο, όπου η Παγώνα Καρατζά – Τριανταφύλλη και ο αδελφός της Ευάγγελος Τριανταφύλλης, έχουν στην κυριότητά τους το 50% του κάμπινγκ, στην παραλία του Σίμου:

- κατά την επίσημη εκδοχή των συμβολαίων (γιατί οι «κακές γλώσσες» κάνουν λόγο για συνολικό κόστος, περί τα οκτώ εκατομμύρια), έδωσαν ή όχι περί το ένα εκατομμύριο ευρώ για την αγορά του 50% (κι εάν αληθεύουν όσα λένε οι «κακές γλώσσες», περί τα τέσσερα εκατομμύρια);

- μετά την αγορά του κάμπινγκ, προχώρησαν στην αγορά και άλλων όμορων εκτάσεων; Τι επιφάνειας και ποιου κόστους;

Και μια ακόμη ερώτηση που άπτεται της περιβαλλοντικής τους ευαισθησίας: για ποιο λόγο προέβησαν στις εντοπισθείσες πολεοδομικές παραβάσεις. Δεν γνώριζαν ότι για την ανέγερση μαντρότοιχου, απαιτείτο η έκδοση οικοδομικής άδειας;

Σε ό,τι αφορά τον Νικήτα Κακλαμάνη, για τον οποίο εντέχνως διαρρέουν, ότι εμπλέκουμε στην υπόθεση, καθιστούμε, για μια ακόμη φορά σαφές: ουδέποτε αμφισβητήθηκε η εντιμότητά του. Αντιθέτως, επισημάναμε (και θα το επισημάνουμε και πάλι) ότι αν και καθηγητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην ευρωβουλευτής, υπουργός Υγείας και δήμαρχος Αθηναίων, εξακολουθεί να μένει σε διαμέρισμα στο Παγκράτι, χωρίς ιδιαίτερα περιουσιακά στοιχεία.

Αντιθέτως, ο στενός του συνεργάτης, από το Γαλάτσι, μετακόμισε στο Κολωνάκι, αυξάνοντας σημαντικά τα περιουσιακά του στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...