Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Προκαλούν οι φορτηγατζήδες

Κλείνουν απο τις 12 το μεσημέρι ΟΛΑ τα μπλόκα σε ΟΛΗ την Ελλάδα οι φορτηγατζήδες και σκληραίνουν τη στάση τους σε μια επίδειξη δύναμης, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.

Αυτό αναήγγειλε ο εκπρόσωπός του στις 9 το πρωί στο MEGA και τονισε ότι θα υπάρχουν δίοδοι να περνουν τα ΙΧ  και δεν θα εμποδίσουν την μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης -φάρμακα -  χωρίς να διευκρινήσει πόσο θα κρατήσει αυτή η κινητοποίηση.

Η κοινωνία έχει εξοργιστεί. Εργοστάσια έχουν παραλύσει, εταιρίες κλείνουν προσωρινά και δίνουν  υποχρεωτικές άδειες στο προσωπικό, εργαζόμενοι έχουν απολυθεί και οι φορτηγατζήδες στο Σύνταγμα κάνουν τους μάγκες όπως έχουν μάθει τόσο χρόνια, όταν οδηγούν στους εθνικούς δρόμους.

Προκαλούν τους πάντες οι φορτηγατζήδες με εμετικά συνθήματα  έξω από την Βουλή , κάνουν ντού για να μπούν μέσα στο Κοινοβούλιο, χαριεντίζονται με τους Γλύξμπουργκ που έσπευσαν να τους.. συμπαρασταθούν και σαν γράφουν στα παλιά τους παπούσια τους νόμους.

Όλο το βράδυ παρέμειναν μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη  ενόψει της σημερινής ψήφισης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των μεταφορών στη Βουλή και είναι κλειστή η Β. Σοφίας από Αμαλίας έως Σέκερη από αστυνομικές δυνάμεις.
Χθες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ξεκινώντας από τα γραφεία της ομοσπονδίας τους στην οδό Πειραιώς. Αρχικά στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή επικράτησε ένταση, όταν οι διαδηλωτές εκτόξευσαν μπουκάλια κατά των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις τουλάχιστον 3.500 ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων συμμετείχαν στη διαδήλωση.
Χθες το μεσημέρι, έκλεισε η Πειραιώς έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτηγών, όπου συγκεντρώθηκαν οι μεταφορείς προκειμένου να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση και στην πορεία που θα σχηματιστεί στη συνέχεια προς τη Βουλή.
Ένταση επικράτησε και λίγο μετά τις 21:30, όταν ορισμένα άτομα που βρίσκονταν μεταξύ των συγκεντρωμένων κατευθύνθηκαν προς το σημείο και άρχισαν να πετούν αντικείμενα κατά των αστυνομικών. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να τους απωθήσουν. Προκλήθηκαν ζημιές και στο φυλάκιο των Ευζώνων.
Μάλιστα, σύμφωνα με κορυφαίο συνδικαλιστή της Ομοσπονδίας, ο κόσμος που έχει μαζευτεί έξω από τα γραφεία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα η τροχαία να διακόψει, για προληπτικούς λόγους, την κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στους γύρω δρόμους.
Ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής
Ψήφισμα με το οποίο ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη διαλόγου άρθρο-προς άρθρο επέδωσε αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών φορτηγών στον πρόεδρο της Βουλής. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Τζωρτζάτος, ενώ μετείχαν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλης Τζιμοράγκας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Βυτίων Υγρών Καυσίμων Γιώργος Τσάμος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εύβοιας και Βοιωτίας Θεόφιλος Καρκαλής και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βορείου Ελλάδας Ντίνος Κιρκιλής.
Δημ. Ρέππας: Καμιά παράταση στην περίοδο προσαρμογής
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας υπενθύμισε ότι μπορεί να αποσύρει τη διάταξη για τη μεταβατική περίοδο προσαρμογής των τριών ετών και οι ρυθμίσεις να ισχύσουν από την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην περίοδο προσαρμογής και ότι νόμος θα εφαρμοστεί, για να μπει μια νέα τάξη πραγμάτων στον συγκεκριμένο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...