Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Πορεία προς τη Βουλή και καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιούν σήμερα το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, καθώς ξεκινά η συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των μεταφορών.
Τέσσερις Εισαγγελείς Πρωτοδικών έχουν επιφορτιστεί με την εποπτεία των διαδικασιών της πορείας.
Οι Εισαγγελικοί λειτουργοί, σε συνεργασία με την Αστυνομία, θα ελέγχουν την τήρηση του νόμου καθ' όλη την διάρκεια της κινητοποίησης των ιδιοκτητών φορτηγών και έχουν εντολή, σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκώμενων αδικημάτων, να εφαρμόζουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία.
Αργά το απόγευμα της Δευτέρας σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης στο ρεύμα προς Λαμία προχώρησαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών.
Όπως είχαν δηλώσει προκαταβολικά ο αποκλεισμός θα διαρκούσε δέκα λεπτά όπως και έγινε.
Ωστόσο δημιουργήθηκε μεγάλο μποτιλιάρισμα και ακόμα η κίνηση είναι πολύ αυξημένη στην εθνική οδό. Το πρωί επικράτησε ένταση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψους του Δαφνίου, η οποία έμεινε κλειστή για αρκετές ώρες. Ιδιοκτήτες φορτηγών έκλεισαν πεζή και την κάθοδο της λεωφόρου Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι για το ότι η Τροχαία δεν τους επιτρέπει να μετακινήσουν τα φορτηγά που είναι παραταγμένα από το πρωί στην άνοδο.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Φορτηγών Πάνος Τζωρτζάτος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι "εμείς διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά και συνεχίζουμε τον αγώνα μας, η Τροχαία ωστόσο, έχει κλείσει το δρόμο και δεν μας αφήνει να μετακινήσουμε τα φορτηγά".
Το μεσημέρι, κομβόι των ιδιοκτητών φορτηγών ξεκίνησε πορεία, μετά από άδεια της αστυνομίας. Τα οχήματα κατευθύνθηκαν προς τη λεωφόρο Κηφισού και την Πέτρου Ράλλη επέστρεψαν στη Μαγούλα απ' όπου ξεκίνησαν τα περισσότερα.
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, ήταν παρατεταγμένα σε δρόμους στο Λεκανοπέδιο Αττικής, πάνω από 750 φορτηγά και Βυτιοφόρα. Σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης βρίσκονταν άνδρες της τροχαίας και δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι έχουν ρητές εντολές να μην επιτρέψουν στα φορτηγά να φύγουν ομαδικά και να κάνουν πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.
Συγκέντρωση φορτηγών πραγματοποιήθηκε και περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Στη Θεσσαλονίκη, και κυρίως στα δυτικά της πόλης, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 φορτηγά, τα οποία παραμένουν δεξιά και αριστερά των δρόμων και οδικών κόμβων, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.
Στο μεταξύ, η αστυνομία έχει δεχθεί καταγγελίες για προπηλακισμούς οδηγών φορτηγών, από συναδέλφους τους που έχουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους στα σημεία συγκέντρωσης. Ιδιοίτερες καταγγελίες έχουν γίνει για την περιοχή των διοδίων της Ελευσίνας.
Η αστυνομία δρα "πυροσβεστικά" , όπως αναφέρουν αξιωματικοί του σώματος, με στόχο να μην αυξηθεί η ένταση και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και τα αυτοκίνητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...