Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Δραματικές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, προέβλεψε ο Αλ. Τσίπρας



Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας θα οδηγήσει σε δραματικές αυξήσεις της τιμής του ρεύματος για τον καταναλωτή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πρόκειται για μια εγκληματική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης», για μια επιλογή που στην πραγματικότητα έχει σαν στόχο τη βίαιη αναδιανομή του πλούτου. Διότι απ΄ αυτό, πρόσθεσε, «θα επωφεληθούν αεριτζήδες, επενδυτές οι οποίοι θα θησαυρίσουν σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος».

Ευτυχώς, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, «σ΄ αυτή τη χώρα υπάρχουν ακόμα κοινωνικές δυνάμεις, συνδικάτα και συνδικαλιστές που δεν ξεπουλιούνται και θα βάλουν μέτωπο στην πολιτική ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, των πλουτοπαραγωγικών πηγών αυτής της χώρας».

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος, δήλωσε ότι η συζήτηση με τον κ. Τσίπρα εστιάστηκε «στο τρελό φαγοπότι που εξελίσσεται σήμερα στη λιανική εμπορία των πελατών της ΔΕΗ, όπου μια χούφτα αεριτζήδες, χωρίς καμία απολύτως επένδυση, χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο, χωρίς τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ανενόχλητοι και ανεμπόδιστοι, με τη ΔΕΗ ανίκανη να αντιδράσει, της αποσπούν καθημερινά εκατοντάδες πελάτες. Θεωρούμε ότι αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας».

Ο κ. Φωτόπουλος είπε επίσης ότι οι αυξήσεις των τιμολογίων που συζητούνται το τελευταίο διάστημα δεν θα έρθουν μονάχα από τον εξορθολογισμό, κάτι το οποίο απαιτεί η τρόικα και είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά θα έχουμε και επιπρόσθετες από την απαίτηση όσων δραστηριοποιούνται στη χονδρική να αυξηθεί η οριακή τιμή του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...