Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Το κούρεμα στα ειδικά μισθολόγια θα ισχύσει αναδρομικά

Περισσότεροι από 195.000 δημόσιοι υπάλληλοι που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια θα δουν να μειώνονται αναδρομικά οι μισθοί τους από 1η Ιουλίου, αν εφαρμοστεί η μεσοσταθμική μείωση 12%. Σε ορισμένους μισθούς το μαχαίρι θα φθάσει ακόμη και το 20% και η μείωση αυτή θα προστεθεί σε απώλειες που έχουν ήδη υποβληθεί μέσα από άλλα μέτρα.

Δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, καθηγητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και οι αρχιερείς που είχαν εξαιρεθεί από τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου είναι οι κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων που θα υπαχθούν στο μέτρο.

Με τις περικοπές αυτές η κυβέρνηση υπολογίζει να εξοικονομήσει 200 εκατομμύρια ευρώ εντός του 2012 και επιπλέον 400 εκατομμύρια ευρώ για το επόμενο έτος. Οι μειώσεις αυτές θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιουλίου όπως επιβάλλει η υλοποίηση της σχετικής μνημονιακής δέσμευσης περί αναπροσαρμογής των ειδικών μισθολογίων.

Ταυτόχρονα θα καταργηθούν και τα ειδικά επιδόματα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων. Τις μεγαλύτερες μειώσεις θα υποστούν όσοι είναι υψηλόβαθμοι ή έχουν μεγάλη προυπηρεσία αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περικοπούν το επίδομα χρόνου υπηρεσίας και το επίδομα θέσης ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...