Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

3 Χρόνια φυλακή στους απείθαρχους φορτηγατζήδες...

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο πραγματοποιήθηκε το πρωί, για την εξέταση και αντιμετώπιση του θέματος με τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μεταφορέων, και αποφασίστηκε παρέμβαση μέσω νομοθετικής ρύθμισης, που θα επιβάλει αυστηρές ποινές σε όσους μεταφορείς δεν υπακούουν στην επίταξη.
Η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης πραγματοποιείται με τροπολογία η οποία κατατίθεται και θα συζητηθεί στο νομοσχέδιο για την περαίωση, το οποίο παρουσιάζεται αυτή την ώρα στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τροπολογία θα προβλέπεται η ποινή των 3 ετών με την σύσταση επιστροφής στην εργασία των επιστρατευμένων φορτηγών, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η ποινή ανέρχεται στα 5 χρόνια.
Αν διαπιστωθεί βλάβη του δημοσίου τότε θα αφαιρείται η άδεια επιτόπου και θα ανατίθεται η εκτέλεση του έργου σε ιδιώτες. Η μη εκτέλεση έργου διαπιστώνεται είτε από εισαγγελέα, είτε από αναφορά Υπουργού.
Θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος, δηλώνουν τα αρμόδια όργανα, που προειδοποιούν όσους μεταφορείς σταθμεύουν τα οχήματα τους στις εθνικές οδούς θα παραπέμπονται για παρακώλυση συγκοινωνιών.
Η αντίδραση της κυβέρνησης συνοψίζεται στη νομοθετική παρέμβαση για την αυστηροποίηση του πλαισίου ποινών για τους επιταγμένους μεταφορείς, που αρνούνται να δουλέψουν, αλλά και στην άμεση ψήφιση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία επιτρέπεται στα φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης, να εκτελούν το έργο των δημοσίων μεταφορών, όπως αποφασίστηκε στην κυβερνητική σύσκεψη.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι κ.κ. Ραγκούσης, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπουτσής, Χρυσοχοϊδης, Ρέππας και Καστανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...