Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ετοιμάζουν πολιορκία των Αθηνών οι φορτηγατζήδες


Μεγάλος αριθμός φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσης έχει συγκεντρωθεί στις εισόδους της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας (ύψος Μεταμόρφωσης) και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου (ύψος Σκαραμαγκά). 

Όπως έχει πλέον σαφές, οι μεταφορείς ετοιμάζουν κάθοδο στην Αθήνα, γεγονός που θα έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την κυκλοφοριακή ασφυξία της πόλης. Ήδη έκαναν μία πρώτη σχετική απόπειρα το πρωί, αλλά τους εμπόδισαν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν στις περιοχές.

Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων ξεκίνησαν με αφορμή την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, με το οποίο απελευθερώνονται οι οδικές μεταφορές. 

Το νομοσχέδιο προβλέπει απελευθέρωση των κομίστρων, αλλά και της χορήγησης αδειών οδικών μεταφορών, με μεταβατική περίοδο τριών ετών. Η κυβέρνηση απειλεί ότι σε περίπτωση που οι φορτηγατζήδες επιμείνουν σε ακραίες κινητοποιήσεις, τότε θα απαλειφθεί από το σχέδιο νόμου η μεταβατική περίοδος. Εξίσου σημαντικός παράγοντας στο μπρα ντε φερ που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι και το μέτρο της επίταξης των φορτηγών Δ.Χ, το οποίο, βρίσκεται σε ισχύ από τον Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...