Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Στο λιμάνι οι φοτηγατζήδες που αναζητούν "ηρωϊκή έξοδο"

Την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων πήραν λίγο μετά τη μια το μεσημέρι οι μεταφορείς. Η απόφαση ελήφθη δια βοής και απορρίφθηκε η πρόταση για μυστική ψηφοφορία.

Η βάση των μεταφορέων πιέζει να κατέβουν στο λιμάνι προκειμένου να εμποδίσουν τον απόπλου και τον κατάπλου των πλοίων.
Το λιμάνι αστυνομοκρατείται και όλες οι πύλες είναι αποκλεισμένες από άνδρες των ΜΑΤ.

Σημαντική εξέλιξη θεωρείται επίσης οτι πλεον την κατάσταση στα χέρια της έχει πάρει η επιτροπή αγώνα με επικεφαλής τον Γιώργο Πασπάτη.

'Οπως δήλωσε ο κ. Πασπάτης ανακοινώνοντας την συνέχιση των κινητοποιήσεων : "Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του κλάδου από την κυβέρνηση".

Νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορώντους έστειλε επιστολή, στην οποία επαναλαμβάνονται οι τελικές θέσεις της κυβέρνησης.


Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στα φορολογικά και συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά θέματα καθώς και στην ένταξη των μεταφορέων στον αναπτυξιακό νόμο και την ενίσχυσή τους με άλλα χρηματοοικονομικά μέσα.

«Η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις που ανέλαβε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Το πρωί, συνεχίστηκε ο κλεφτοπόλεμος. Μετά από μια ήρεμη νύχτα και ενώ αρχικά δεν έκαναν καμία κίνηση, πριν λίγη ώρα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτίων Δ.Χ. που “ελέγχουν” το λιμάνι του Πειραιά μπήκαν μπροστά και εμπόδισαν την έξοδο στα φορτηγά που είχαν φορτώσει προϊόντα.

Η ομηρία έληξε λίγη ώρα αργότερα με την εμφάνιση των ΜΑΤ. Οι μεταφορείς που φοβούνται πλέον το αυτόφωρο έκαναν στην άκρη. Ενώ πάντως ήδη ορισμένοι φορτηγατζήδες μοιάζουν έτοιμοι να αποχωρήσουν από τα μπλόκα, η Κυβέρνηση φοβάται ότι ίσως επιχειρήσουν μία "ηρωϊκή έξοδο", κάτι που ίσως σημαίνει έστω και προσωρινά έκτροπα. NEWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...