Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

«Κλεφτοπόλεμος» φορτηγατζήδων-ΜΑΤ

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων που παραμένουν στους δρόμους ενώ απειλούν ότι θα κλιμακώσουν τα μπλόκα σε κομβικά σημεία της Αττικής, παρατάσσοντας τα οχήματα τους στις εθνικές οδούς.

Οι φορτηγατζήδες, με «πρόσχημα» ότι θέλουν να πάνε στις δουλειές τους, προσπαθούν να περάσουν τον μπλόκο των ΜΑΤ και να κατευθυνθούν προς την Αθήνα προκαλώντας «έμφραγμα» στις μετακινήσεις αλλά και στον ανεφοδιασμό της αγοράς.


Ενδεικτικά στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου αλλά και στην Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης, έχουμε ένα είδος «κλεφτοπόλεμου» με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων να προσπαθούν να βγουν στους δρόμους με τα οχήματά τους, κλείνοντας για μερικά λεπτά τους δρόμους. Στην Εθνική Αθηνών Λαμίας έχουν κρεμάσει πανό που λέει «Μας επιτάξανε αλλά δε θα μας υποτάξανε»…

Από την άλλη όμως, η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Μεταφορών, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών ψηφίστηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή  και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την προσεχή Τρίτη.


Εν τω μεταξύ, η ίδια εικόνα ήταν από το πρωί με τους φορτηγατζήδες να προσπαθούν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών.


Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο μπλόκο των ιδιοκτητών φορτηγών στο Σχιστό, όταν κάποιοι οδηγοί  βγήκαν από τη δεξιά λωρίδα και προσπάθησαν να κινηθούν προς την Αθήνα. Μόλις είδαν αυτήν την κίνηση,  άμεση υπήρξε η επέμβαση των ΜΑΤ. Η Εθνική Οδός έκλεισε για 40 λεπτά και στα δύο ρεύματα. Τώρα έχει ανοίξει, ωστόσο έχει δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα που θα περάσει ώρα για να εκτονωθεί.

Νωρίτερα, σε αποκλεισμό της Αθηνών – Κορίνθου είχαν προχωρήσει και στις 7.00 το πρωί οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης , που εξακολουθούν να διαφωνούν με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών για την απελευθέρωση των μεταφορών. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί από τότε ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Σε ένδειξη καλής θέλησης, όπως είπαν, οι ιδιοκτήτες άνοιξαν τον δρόμο μισή ώρα αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...