Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Απειλείται με μπλακ άουτ η αγορά


Αποσύρουν τα φορτηγά τους οι μεταφορικές εταιρείες, μέχρι την ψήφιση του ν/σ για την απελευθέρωση των εμπορευματικών οδικών μεταφορών, θέλοντας να συμπαρασταθούν στους οδηγούς φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ, κίνηση που εκτιμάται πως θα προκαλέσει «μπλακ άουτ» στην αγορά.

Οι εταιρείες πάντως καταγγέλλουν και επεισόδια, προπηλακισμούς αλλά και ζημιές σε οχήματα όσων μεταφορέων ήθελαν να εργαστούν.

Η απόσυρση και των φορτηγών των μεταφορικών εταιρειών προβλέπεται να εντείνουν τις ελλείψεις σε βασικά αγαθά, που ήδη έχουν αρχίσει να παρατηρούνται.

Για ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις, προειδοποίησε ωστόσο ο πρόεδρος της εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, λόγω των κινητοποιήσεων των μεταφορέων και των ελλείψεων που εντοίζονται στην αγορά. Κινδυνεύουμε με καταστροφή, υπογράμμισε ο κ. Β. Κορκίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, και τόνισε ότι τόσο το υπουργείο όσο και η κυβέρνηση «μας αγνόησαν εντελώς».

Η κυβέρνηση πάντως δηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει τις ελλείψεις με ιδιωτικής χρήσης φορτηγά και βυτιοφόρα, ενώ είναι αποφασισμένη σε δύο ημέρες να είναι νόμος του κράτους το σχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος αυτού.

Ανάμεσα στις ελλείψεις που παρατηρούνται είναι και αυτές σε φάρμακα, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, απευθύνει δραματική έκκληση τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στους μεταφορείς να βρουν τη χρυσή τομή και να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πάντως, προς το παρόν, δεν παρατηρούνται ακόμη σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, καθώς τα πρατήρια εξυπηρετούνται από τα βυτιοφόρα των εταιριών πετρελαιοειδών.

Για καθεστώς ομηρίας των μεταποιητικών επιχειρήσεων από τις κάθε μορφής κινητοποιήσεις κάνει λόγο σε σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς Δ. Μαθιός και, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μεταφορέων καλεί την κυβέρνηση να προσμετρήσει και τις τεράστιες ζημιές που υφίστανται οι επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...