Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ξέσπασε κόντρα για τη σύμβαση των Τεμπών

ΠΟΛΕΜΟΣ μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και του τέως υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά ξέσπασε χθες για τη συμπληρωματική σύμβαση που υπεγράφη λίγο πριν από τις εκλογές για πρόσθετα έργα στην κοιλάδα των Τεμπών ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ.
«Κατ΄ επανάληψη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει δημοσίως αναφερθεί στη χαριστική αυτή σύμβαση, ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ, λίγο πριν από την ανακοίνωση των εθνικών εκλογών.
Είναι μια ακόμη απόδειξη του τρόπου με τον οποίο σχεδίασε και διαχειρίστηκε τα μεγάλα έργα η προηγούμενη κυβέρνηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών.
«Προβλέπονταν»
Από την πλευρά του, ο τέως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς υποστηρίζει ότι «δεν έγινε συμπληρωματική σύμβαση, αλλά εφαρμόστηκε για τη σήραγγα των Τεμπών ό,τι προέβλεπε η σύμβαση παραχώρησης που είχε την έγκριση της Ε.Ε. και η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ και φυσικά και από τον κ. Ρέππα».
Σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά: «Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 18 Μαΐου 2005 με δύο λωρίδες, χωρίς λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ). Η Ε.Ε. όμως είχε αλλάξει την οδηγία για την ασφάλεια των σηράγγων η οποία δεν είχε ενσωματωθεί ακόμη στο εθνικό μας δίκαιο. Σε ό,τι αφορά την ανυπαρξία ΛΕΑ στα Καμένα Βούρλα, η σύμβαση υπογράφτηκε προ της έκδοσης της νέας οδηγίας από την Ε.Ε. και στη Στυλίδα οι σήραγγες είναι μικρές».
Και ο κ. Σουφλιάς προσθέτει: «Ένας από τους λόγους που αποχώρησα από την πολιτική ήταν και η συνήθης διαστρέβλωση της αλήθειας με συκοφαντίες και ψέματα. Με αυτές τις πρακτικές δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...