Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Τη συνδρομή της ΝΔ για αλλαγές στον «Καλλικράτη» ζήτησε ο Ν.Κακλαμάνης


Τη βοήθεια της ΝΔ στην κατεύθυνση της προώθησης αλλαγών στον «Καλλικράτη» ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι υπάρχουν ακραία λάθη στο σχέδιο, ειδικά στο χωροταξικό.
Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις από πλευράς δημάρχων ακόμα και με απεργία πείνας απάντησε ότι «υπάρχουν ακραία λάθη σε ό,τι αφορά το χωροταξικό που μπορώ να πω ότι -ο καθένας βέβαια επιλέγει το δικό του τρόπο αντίδρασης- έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται».
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν καταστάσεις που ξεφεύγουν των δεσμεύσεων του υπουργού όπως «ότι θα ήταν ενιαία τα κριτήρια και δεύτερον ότι δεν θα πηγαίναμε σε δήμους τέρατα».

Επίσης είπε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση όπως την οραματίστηκε η ΚΕΔΚΕ εδώ και πολλά χρόνια απευθυνόταν κυρίως στο πώς θα παρασχεθούν καλύτερες υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες.

Ξεκαθάρισε ότι οι δήμαρχοι αδιαφορούν πλήρως για όσους ελέγχους βάζει το σχέδιο Καλλικράτης. «Δεν τους φοβούμεθα», πρόσθεσε τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν θεωρούμε θέμα αιχμής τους μισθούς των δημάρχων».
Μάλιστα επέρριψε ευθύνες σε μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και στον αρμόδιο υπουργό, «ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε ή άφησε να χαρακτηρίζεται το σύνολο των δημάρχων -για να μην πω τη βαριά λέξη- τουλάχιστον αναξιοπρεπείς. Αν έχει συγκεκριμένα παραδείγματα να μας τα πει» κατέληξε.
Συνάντηση Σαμαρά και με την ΕΝΑΕ
Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε και με το προεδρείο της ΕΝΑΕ. Ο αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Ζώης δήλωσε ότι οι φόβοι και οι επιφυλάξεις της Ν.Δ όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκαν αλλά ενισχύονται.
Είπε ότι έλειψε η διαβούλευση και η συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες. «Θα δώσουμε τη μάχη για να υπάρξει πραγματική και όχι ψευδεπίγραφη διοικητική μεταρρύθμιση», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος δήλωσε ότι το νομοσχέδιο «Καλλικράτης» έτσι όπως κατατέθηκε απογοήτευσε πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...