Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

«Ούτε για πλάκα δεν κάνεις ότι πυροβολείς»


«Δεν μας δίνουν το όπλο για να σκοτώσουμε. Δεν μπορώ να κατατάξω ένα δεκαπεντάχρονο παιδί σε μια κοινωνική ομάδα. Ο καθένας μπορεί να ανήκει όπου θέλει, αρκεί να βρίσκεται στα πλαίσια της νομιμότητας», υποστήριξε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της 'Αμφισσας ο Γιώργος Παπαποστόλου, συνάδελφος των κατηγορουμένων για τον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επ. Κορκονέα και Βασ. Σαραλιώτη, στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Ο μάρτυρας κράτησε αποστάσεις από τα όσα αποδίδονται στον Επ. Κορκονέα. Όπως είπε, "δεν βγαίνουμε στο δρόμο για να εμπλακούμε μέχρι τέλους με τον δράστη".

Μάλιστα σε ερώτηση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Ν. Κωνσταντόπουλου να αναπαραστήσει τη στάση βολής στον αέρα, αρνήθηκε να το πράξει, γιατί "δεν το έχω κάνει ποτέ, ούτε για να το δείξω. Αν κάποιος είναι επαγγελματίας δεν το κάνει ούτε για πλάκα".

Παράλληλα, ο μάρτυρας, ο οποίος το επίμαχο βράδυ μετέφερε το περιπολικό στη ΓΑΔΑ, για τη διενέργεια αυτοψίας ισχυρίστηκε ότι υπήρχε διάχυτη αναστάτωση στο τμήμα. "Είχαμε ακούσει ότι χτυπήθηκε ένα παιδί και υπήρχαν πληροφορίες ότι θα δεχόμασταν επίθεση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...