Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ενταση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα


Εντάσεις παρατηρήθηκαν και επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί έξω από την πρεσβεία. Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα να διαλυθεί η συγκέντρωση, στην οποία υπολογίζεται ότισυμμετείχαν περίπου 2.000 με 2.500 άτομα. Παράλληλα, σημειώθηκαν καιμεμονωμένες συλλήψεις.

Εξαιτίας της συγκέντρωσης,  η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία στον ανισόπεδο κόμβο Κηφισίας και Κατεχάκη.Άλλωστε, αμέσως μετά οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς την Αθήνα, σπάζοντας στη διαδρομή μάρμαρα από τους δρόμους και συνεχίζοντας τον κλεφτοπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» συμμετείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, η Συμμαχία «Σταματήστε τον πόλεμο» καθώς και οργανώσεις μεταναστών και προσφύγων - κυρίως από αραβικές χώρες.

Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ζήτησαν με τα πανό και τα συνθήματά τους την άμεση απελευθέρωση των ομήρων και τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Μικροεντάσεις παρατηρήθηκαν και νωρίτερα, όταν η ΚΝΕ πραγματοποίησε επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την  αιματηρή επίθεση σε διεθνή ύδατα στη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Πορεία από την Καμάρα προς το προξενείο των ΗΠΑ και κατάληξη στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, έγινε και στη Θεσσαλονίκη ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως ηΠάτρα, τα Γιάννενα, η Λάρισα, ο Βόλος και η Καβάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...