Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Άρης Σειρηνίδης


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο Άρης Σειρηνίδης, που κατηγορείται για επίθεση εναντίον κλούβας των ΜΑΤ, το καλοκαίρι του 2009.

Η κατηγορία αφορά στο αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Ο Άρης Σειρηνίδης είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα μαζί με τον Συμεών Σεϊσίδη στον Βοτανικό, σε τυχαίο μπλόκο και όχι ως ύποπτοι για τη ληστεία στο Praktiker που είχε προηγηθεί, όπως είχαν διαρρεύσει αστυνομικές πηγές.

Μετά τη σύλληψή του, η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως προέκυψε ότι ο γενετικός τύπος βιολογικού υλικού που βρέθηκε σε πορτοφόλι του ταυτίζεται με το βιολογικό υλικό που ελήφθη από μία ιατρική μάσκα προσώπου, η οποία χρησιμοποιήθηκε και σύμφωνα με την αστυνομία εγκαταλείφθηκε από δράστη, ο οποίος πυροβόλησε κατά λεωφορείου διμοιρίας των ΜΑΤ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 63 στα Εξάρχεια, την 20.00 ώρα της 10 Ιουλίου 2009.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα και συνελήφθη, ενώ απολογείτο στην Ευελπίδων για τις κατηγορίες της "παράνομης οπλοφορίας" και "αντίστασης κατά της αρχής από άνθρωπο που έφερε όπλο". Υπενθυμίζεται ότι για τις πρώτες κατηγορίες που του αποδόθηκαν, και οι οποίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, απολογήθηκε την περασμένη Παρασκευή και κρίθηκε μη προφυλακιστέος. Του είχε επιβληθεί μόνον ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει την παραμικρή σχέση με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που του αποδίδεται και υποστηρίζει πως πρόκειται για μεθόδευση εξαιτίας της συμμετοχής του στους κοινωνικούς αγώνες.

Σχετικά με την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με την οποία φέρεται να ταυτίζεται το βιολογικό υλικό που εντοπίστηκε σε ιατρική μάσκα, με αυτό που απομονώθηκε από το πορτοφόλι του κατηγορουμένου, ο Άρης Σειρηνίδης υποστηρίζει ότι δεν εξετάστηκαν ούτε αξιολογήθηκαν ευρήματα, τα οποία συμφωνούν με καταθέσεις αστυνομικών ανήκουν στο δράστη του πυροβολισμού. Παράλληλα. ο κατηγορούμενος αναφέρεται και στις μαρτυρικές καταθέσεις αστυνομικών από τις οποίες "εξάγεται το συμπέρασμα ότι το άτομο ή τα άτομα που περιγράφονται από τους αστυνομικούς δεν προσεγγίζουν στο ελάχιστο τα δικά μου χαρακτηριστικά".

Τέλος, ο Άρης Σειρηνίδης ισχυρίστηκε ότι "η πολυήμερη κράτηση (στην αρχή για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα και τώρα σε βαθμό κακουργήματος) εξυπηρετεί σκοπούς άλλους από την απόδοση δικαιοσύνης. Οι κατηγορίες στηρίζονται σε ένα διάτρητο αποδεικτικό υλικό, που αντικειμενικά εξεταζόμενο δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση επαρκές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...