Σάββατο 1 Μαΐου 2010

24 νέες χημικές βόμβες στην πιάτσα των ναρκωτικών

Ο κίνδυνος καραδοκεί στα κλαμπ και τα νυχτερινά κέντρα της Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδας! Μέσα σε έναν μόνο χρόνο, οι δαιμόνιοι έμποροι του θανάτου παρασκεύασαν 24 νέα συνθετικά ναρκωτικά, τα οποία διοχετεύουν κυρίως μέσω του Internet. Πρόκειται για αναβαθμισμένες και εξαιρετικά επικίνδυνες ψυχοτρόπες ουσίες, που κυκλοφορούσαν ελεύθερα και μόλις πριν από λίγες ημέρες καταχωρίστηκαν στις λίστες των «απαγορευμένων» μετά την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών (EMCDDA) και της Europol!

Οι χημικοί τους οποίους χρυσοπληρώνουν τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών σκαρφίζονται σχεδόν καθημερινά νέα παρασκευάσματα για να ξεπερνούν τους σκοπέλους των νόμων. Αυτό γινόταν ανέκαθεν, όμως ο αριθμός των νέων σκευασμάτων που καταγράφηκε το 2009 αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών και μάλιστα είναι σχεδόν διπλάσιος του 2008, όταν είχαν εντοπιστεί 13 νέες ουσίες.

Η ευκολία με την οποία διακινούνται τα νέα αυτά ναρκωτικά μέσω του Διαδικτύου και με την ένδειξη «νόμιμο… μαστούρωμα» (!) είναι χαρακτηριστική. Ακόμη, οι αρμόδιοι οργανισμοί δεν έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν την ακριβή σύσταση των ουσιών που κατακλύζουν ολόκληρη την Ευρώπη!

Ο κατάλογος

Το μόνο που μπόρεσαν να διαπιστώσουν είναι ότι εννέα από τα 24 νέα ναρκωτικά είναι συνθετικά παρασκευάσματα με βάση την κάνναβη. Τέσσερα αποτελούν μείγματα με βάση ουσίες όπως η συνθετική καθινόνη, που έχει την ίδια δομή με την αμφεταμίνη, δύο περιέχουν ουσίες με ιατρικές ιδιότητες και ένα βασίζεται σε γνωστό αναλγητικό. Οι 24 ουσίες που κηρύχθηκαν παράνομες είναι:
- 3-FA ή PAL-353: είδος μεταμφεταμίνης.
- α-PPP και MDPPP: ψυχοτρόπες ουσίες με επίδραση όμοια με της αμφεταμίνης.
- 2-DPMP: παράγωγο της ψυχοτρόπου διεγερτικής ουσίας βενζυλπιπεραζίνης.
- CP 47,497 και CP 47,497-C8 ή CP 47,497-C6 ή CP 47,497-C9: αναλγητικά με βάση το THC της κάνναβης.
- JWH-073 και JWH-200: χημικά αναλγητικά με βάση το THC της κάνναβης.
- 4-AcO-MET: χημικό παραισθησιογόνο με βάση την τρυπταμίνη.
- TMA-6: παραισθησιογόνο.
- HU-210: συνθετικό με βάση το THC της κάνναβης αλλά πολύ πιο δραστικό.
- ODT: άγνωστη σύνθεση.
- 4-AcO-DMT: ψυχεδελικό συνθετικό ναρκωτικό με ουσίες από παραισθησιογόνα μανιτάρια.
- 2-PEA: συνθετικό ναρκωτικό για ψυχικές ασθένειες, που παράγεται από φυσικές ουσίες φυτών και ζώων.
- JWH-398 και JWH-250: χημικά αναλγητικά από THC της κάνναβης.
- bk-PMMA ή μεθεδρόνη: συνθετικό διεγερτικό από καθινόνη.
- Ετακουλόνη: φάρμακο κατά της αϋπνίας.
- Μεταμφεπραμόνη: φάρμακο κατά της υπότασης με βάση την καθινόνη.
- 3-FMA: υποκατάστατο της αμφεταμίνης.
- 4-MA: ισχυρό ψυχεδελικό ναρκωτικό που πωλείται ως Ecstacy.
- Pregabalin: σπασμολυτικό φάρμακο για νευρικούς πόνους και άγχος που κυκλοφορεί με άλλο όνομα από πολύ γνωστή φαρμακευτική εταιρεία.

Θάνατοι από δώδεκα γνωστές ουσίες
Αναμειγνύουν βενζόλιο με ακετόνη, άνθρακα με ηρωίνη και βιομηχανικά υγρά καθαρισμού!

Στην ετήσια έκθεση των Αρχών αναφέρεται και μια σειρά από άλλες δώδεκα ουσίες, γνωστές από παλιά για τη χρήση τους ως ναρκωτικά, που όμως πλέον συνδέονται με θανάτους κι αυτό τις τοποθετεί στην κατηγορία C με τα επικίνδυνα για τη ζωή συνθετικά ναρκωτικά:

- ΒΖΡ (βενζυλπιπεραζίνη): πωλείται αντί του Ecstacy για να διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Προκαλεί ταχυκαρδία, υπερένταση, εμετούς, πονοκέφαλο, άγχος, σύγχυση, αϋπνίες και κατάρρευση και δεν μεταβολίζεται από τα νεφρά.
- Spice: φυτικό ναρκωτικό κινεζικής προέλευσης που καπνίζεται, αλλά πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι έχει ραντιστεί με χημικά προϊόντα που έχουν επιδράσεις ανάλογες με της κάνναβης αλλά πολύ πιο έντονες.
- GBL: Υποκατάστατο του GΗB, του περιβόητου «ναρκωτικού των βιασμών». Προέρχεται από βιομηχανικό υγρό… καθαρισμού και είναι ήδη ύποπτο για τον θάνατο ενός 21χρονου Βρετανού!
- mCPP: η γνωστή πιπεραζίνη διαπιστώθηκε ότι περιέχεται σε χάπια Ecstasy που διακινούνται ευρέως.
- Μεφεδρόνη: ο πιο γνωστός τύπος καθινόνης με πολύ έντονες επιδράσεις στην υγεία των χρηστών. Διατίθεται ως υγρό με άρωμα βανίλιας και περιέχεται σε ναρκωτικά όπως τα MDMA, PMMA και MDPV.
- 4-FMP: παράγωγο αμφεταμίνης που επιφέρει περιορισμένα διεγερτικά συμπτώματα.
- Dragonfly: γνωστό και ως BDF, είναι ένα εξαιρετικά τοξικό παράγωγο βενζολίου και ακετόνης, που συνδέεται με θανάτους στη Δανία.
- Λεβαμισόλη: αντιπαρασιτικό φάρμακο που χρησιμοποιούν οι… κτηνίατροι! Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι περιέχεται σε μείγμα με κοκαΐνη σε ποσοστό 30% και η χρήση του προκαλεί σοβαρές αιματολογικές διαταραχές και ραγδαία αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων.
- Ανθρακας: η ουσία που χρόνια τώρα χρησιμοποιείται σε τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, αναμειγνύεται με… ηρωίνη δημιουργώντας μια κυριολεκτικά εκρηκτική ναρκωτική ουσία!
- Carbaryl: γνωστό φυτοφάρμακο που εντοπίστηκε σε παράνομα ναρκωτικά χάπια στην Τουρκία!
- DNP: Η δινιτροφαινόλη είναι ιδιαίτερα τοξική συνθετική ένωση που χρησιμοποιείται στην επιστημονική έρευνα και τη βιομηχανία. Βρέθηκε σε σκόνη και κάψουλες στη Σουηδία και η χρήση της προκαλεί θανάτους εμβρύων, καρκίνο και μεταλλάξεις!
- Πιπερονάλη: αλδεΰδη που χρησιμοποιείται ως αρωματική ουσία στην αρωματοποιία αλλά και ως χημική ουσία για την παραγωγή αμφεταμίνης.


ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...