Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Στοιχεία φωτιά από φοροδιαφυγή καλλιτεχνών

Έκπληκτοι μένουν οι ράμπο του Υπουργείου Οικονομικών από τα ευρήματα προκλητικής φοροδιαφυγής που διαπιστώνουν στους ελέγχους που κάνουν σε καλλιτέχνες και επιχειρηματίες.

Οι έλεγχοι απλώνονται τώρα και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, ενώ το τριήμερο οι άνδρες του ΣΔΟΕ χτένισαν νησιά των Κυκλάδων.

Τα πρώτα δίχτυα τους τα άπλωσαν στην Άνδρο, τη Σύρο και τη Μύκονο με σκοπό να πιάσουν τους ιδιοκτήτες offshoreεταιριών και όσους κατέχουν βίλες και πολυτελέστατα σκάφη που δε δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που παρουσιάζουν στις φορολογικές δηλώσεις τους.

Την ίδια ώρα, με τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος, έχουν ανοίξει οι τραπεζικοί λογαριασμοί προσώπων που ελέγχονται για απόκρυψη εισοδημάτων, ενώ ήδη έχουν κλητευθεί κάποιοι για εξηγήσεις.

Οι ελεγκτές τρίβουν κυριολεκτικά τα μάτια τους, αφού ανάμεσα στις περιπτώσεις που διερεύνησαν ήταν και ένας «φτωχός» επιχειρηματίας νυχτερινού κέντρου της Αθήνας, σε λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν 3.000.000 ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις του.

Οι ειδικοί ελεγκτές περνούν από κόσκινο και τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και τρόπους με τους οποίους θα ξεσκεπάσει τα κόλπα φοροδιαφυγής των τραγουδιστών.

Η πιο συνηθισμένη μέθοδος είναι η δημιουργία μιας off shore εταιρίας που φαίνεται να πληρώνει με ένα μικρό μισθό τον καλλιτέχνη. Μία άλλη μέθοδος είναι να βαφτίζονται κοινωνικές προσφορές τα διαφημιστικά συμβόλαια των καλλιτεχνών, ενώ βίλες και πολυτελή αυτοκίνητα βαφτίζονται δωρεές.

Τα δίχτυα του ΣΔΟΕ απλώνονται και σε άλλες κατηγορίες, όπως είναι οι μεγαλοδικηγόροι, αλλά και οι μόδιστροι υψηλής ραπτικής, όπου οι ράμπο φαίνεται πως έχουν εντοπίσει εκτεταμένες φορολογικές ατασθαλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...