Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Οι ανακριτές ψάχνουν τα... «αδέλφια» του Ρόκο

Νέα πρόσωπα που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τον λογαριασμό του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη αναζητούν τώρα οι εφέτεςανακριτές που ερευνούν την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.

Οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε πέντε ντοσιέ και αποτυπώνουν την κίνηση του λογαριασμού με τον κωδικό «Α. Ρόκος», που οδήγησε στον πρώην υπουργό.

Στόχος τους είναι να διαπιστώσουν αν μέσα από τις εκροές χρηματικών ποσών που κατά διαστήματα έφευγαν από τον επίμαχο λογαριασμό προκύπτουν πιθανοί παραλήπτες, οι οποίοι μέχρι σήμερα παραμένουν άγνωστοι για τις ελληνικές αρχές.

Παράλληλα, το ΣΔΟΕ έχει αρχίσει τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου ώστε να διαπιστωθεί αν ο πρώην υπουργός έχει διαπράξει φορολογική παράβαση.

Οι εφέτες- ανακριτές πάντως, προτού προχωρήσουν στο επόμενο βήμα για τη σύνταξη του κατηγορητηρίου, μένει να αξιολογήσουν το κομμάτι της κίνησης του επίμαχου τραπεζικού λογαριασμού, αλλά και να αποτιμήσουν την ομολογία-σοκ του πρώην υπουργού στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο οποίος παραδέχθηκε ότι είχε πάρει χρήματα από τη Siemens ως «προεκλογική χορηγία».

Επιπλέον, οι δικαστές μελετούν και την κατάθεση του κουμπάρου του κ. Μαντέλη, Γ. Τσουγκράνη, στη Βουλή, καθώς είναι το πρόσωπο εκείνο που άνοιξε τον λογαριασμό στην Ελβετία με την κωδική ονομασία «Α. Ρόκος».

Ηδη χθες, όπως έγινε γνωστό, με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, κ. Στ. Γκρόζου, δεσμεύθηκε τραπεζικός λογαριασμός του κ. Τσουγκράνη στην Αlpha ύψους περίπου 163.000 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...