Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

«Πλήγμα στον τουρισμό» χαρακτηρίζουν την απεργία τα διεθνή ΜΜΕ


Για τις τραγικές συνέπειες της συνεχιζόμενης απεργίας των φορτηγών και των βυτιοφόρων στην αγορά και στον τουρισμό κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου λίγο πριν τις 15 Αυγούστου ο τουρισμός υφίσταται βαρύ πλήγμα καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος αυτή τη στιγμή θεωρείται ο πιο προσοδοφόρος της ελληνικής οικονομίας, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στους 35 τόνους ροδάκινων αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ που θα καταλήξουν στα σκουπίδια εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Βαλκανικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τουρίστες από αυτές τις χώρες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα και λόγω της έλλειψης καυσίμων δεν μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Λεπτομερή αναφορά κατά τα άλλα κάνουν όλα τα διεθνή πρακτορεία και κυρίως στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης στις τελευταιές εξελίξεις, παρουσιάζοντας την ανένδοτη στάση των απεργών και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την εξεύρεση λύσης.

Σημειώνεται πως δεν υπήρχε άλλη λύση πλην αυτής της επιστράτευσης, ενώ γίνεται αναφορά στον ανεφοδιασμό της αγοράς σε καύσιμα από τις δυνάμεις του στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...