Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για εκβίαση

Για εκβίαση και ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων κατηγορούνται ύστερα από καταγγελία ιδιώτη ένας αστυφύλακας και ένας ειδικός φρουρός, οι οποίοι συνελήφθησαν την Τρίτη στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 23χρονος αστυφύλακας απαιτούσε εκβιαστικά από τον ιδιώτη το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ που αφορούσε συναλλαγή από μεταξύ τους ηλεκτρονική αγοραπωλησία ενός κινητού τηλεφώνου.

Σύμφωνα με τον ιδιώτη, ο αστυνομικός μαζί με τον 27χρονο ειδικό φρουρό και 30χρονο ιδιώτη, του αφαίρεσαν με τη βία, την 01-08-2010 στην περιοχή της Βάρης, μέρος των χρημάτων από το συνολικό συμφωνηθέν ποσό, αν και αυτό είχε πληρωθεί μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας ηλεκτρονικών πληρωμών.

Επιπλέον του απαίτησαν χρηματικό ποσό, το οποίο θα παρέδιδε τις επόμενες μέρες.
Την Τρίτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία του καταγγέλοντα με τον αστυφύλακα, συμφώνησαν να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ σε κατ’ ιδίαν συνάντηση.
Το χρηματικό ποσό προσημειώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και σε προκαθορισμένο ραντεβού, παραδόθηκε από τον ιδιώτη στον αστυφύλακα, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ειδικό Φρουρό.

Στην κατοχή του Αστυφύλακα βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωθέν χρηματικό ποσό.

Συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...