Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Επίλεκτο Σώμα της ΕΛΑΣ για το κέντρο της Αθήνας

Τη δημιουργία ενός συντονιστικού φορέα υπό τον έλεγχο του γραφείου του πρωθυπουργού ή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και τη δημιουργία ενός επίλεκτου σώματος της ΕΛ.ΑΣ για το κέντρο της Αθήνας, περιλαμβάνει το πόρισμα για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου, που κατατέθηκε στο υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη.

Ειδικά σε ότι αφορά το επίλεκτο Σώμα της ΕΛΑΣ προβλέπεται η συνεργασία, ακόμα και η στελέχωσή του, με αλλοδαπούς.

Το πόρισμα προτείνει επίσης την απομάκρυνση όλων των μονάδων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα περιλαμβάνει συνολικά 60 προτάσεις για 7 τομείς δράσης, όπως είναι οι αλλοδαποί, το παραεμπόριο, τα κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα ναρκωτικά, τα εκδιδόμενα πρόσωπα και οι άστεγοι.

Στην ομάδα εργασίας που συνέταξε το πόρισμα συμμετείχαν εκπρόσωποι εννέα συναρμόδιων υπουργείων και συγκεκριμένα των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, ,Υγείας, Εργασίας, Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης, , Πολιτισμού, Οικονομικών και  Οικονομίας.

Οι δράσεις που προτείνει το πόρισμα αφορούν:

Τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συμμοριών

Την προστασία των ευάλωτων ομάδων με τη μεταφορά σε χώρους του υπουργείου υγείας όσων χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και τον εντοπισμό όσων νοικιάζουν διαμερίσματα σε αλλοδαπούς δίχως να είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους

Τη δημιουργία πολυπολιτισμικής αγοράς, με τη φορολόγηση των πωλούμενων προϊόντων, για την πάταξη του παραεμπορίου

Τον καθορισμό της χρήσης γης για το κέντρο της Αθήνας από το υπουργείο Περιβάλλοντος και τη σφράγιση Κέντρων Υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν δίχως άδεια.

Τη μετεγκατάσταση όλων των Μονάδων Συντήρησης του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία και ενίσχυση των Σταθμών Άμεσης Πρόσβασης του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ στο κέντρο

Την εκ νέου νομιμοποίηση των οίκων ανοχής

Την καταγραφή των αστέγων και την παροχή στέγης σε χώρους πρόνοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...