Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ξαναπετούν (σταδιακά) τα αεροπλάνα

Αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις δέκα το πρωί η βλάβη που παρατηρήθηκε στα συστήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, εξαιτίας της οποίας καθηλώθηκαν σε όλη τη χώρα τα αεροπλάνα από τις 8.30 περίπου το πρωί και για δύο περίπου ώρες.

Μετά την διόρθωση του προβλήματος, σιγά – σιγά και σταδιακά θα αρχίσουν να ξαναπετάνε τα αεροπλάνα στον ελληνικό εναέριο χώρο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις από τις πτήσεις που δεν πέταξαν το πρωί και εξαιτίας των οποίων ανατρέπονται οι προγραμματισμοί και δημιουργούνται προβλήματα στις ώρες απογείωσης και προσγείωσης και για τις επόμενες ώρες.

Στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ γίνονται καταγγελίες συνδικαλιστών στην Πολιτική Αεροπορία για ελλειπή συντήρηση του συστήματος. Το πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες δεν επέτρεπε τη δυνατότητα συνομιλίας του πύργου ελέγχου του "Ελ. Βενιζέλος"  με τα αεροπλάνα αλλά και με τα περιφερειακά αεροδρόμια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ζήτημα τόσο ως προς την απογείωση όσο και ως προς την προσγείωση των αεροσκαφών.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλοι διαβεβαιώνουν ότι πέρα από την όποια ταλαιπωρία υπήρξε στους επιβάτες από τις καθυστερήσεις, δεν υπήρξε κανένα απολύτως θέμα ασφάλειας ούτε κινδύνευσε οποιαδήποτε πτήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...