Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Τα μοναδικά μας όπλα ήταν ξύλα, λένε Γερμανοί ακτιβιστές που επέστρεψαν από το Ισραήλ

Τα μόνα όπλα που είχαν στην κατοχή τους οι ακτιβιστές της νηοπομπής, που δέχθηκε επίθεση από τον ισραηλινό στρατό ενώ μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ήταν ξύλα, διαβεβαίωσαν την Τρίτη Γερμανοί που βρίσκονταν στο διεθνή στολίσκο.

«Προσωπικά είδα ότι χρησιμοποιήθηκαν δύο ξύλα (...) Δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά τον επαναπατρισμό του ο Νόρμαν Πεχ, 72 ετών, πρώην βουλευτής του αριστερού κόμματος Die Linke, που βρισκόταν στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara.

«Δεν είδαμε ποτέ να χρησιμοποιείται μαχαίρι ως όπλο. Με ξύλα υπερασπιστήκαμε τους εαυτούς μας» πρόσθεσε.

«Ήταν μία επίθεση κατά μίας ειρηνικής αποστολής σε διεθνή ύδατα. Οι Ισραηλινοί μπορούν να υπερασπίζονται τη στρατιωτική ζώνη άμυνάς τους, όμως εμείς βρισκόμασταν εκτός των ορίων της. Είχαμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, ακόμα και να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα με τα οποία μας επιτίθεντο» υπογράμμισε.

Ο Πεχ επαναπατρίστηκε μαζί με τέσσερις ακόμα Γερμανούς, που βρίσκονταν επίσης στο Marmara. Δύο από αυτούς, οι βουλευτές του κόμματος Die Linke Ίνγκε Χέγκερ, 59 ετών και Ανέτ Γκροθ, 56 ετών, δήλωσαν πως κανείς δεν οπλοφορούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...