Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Σβήνουν το τσιγάρο λόγω… τιμής

Ειδικό φόρο 25% επέβαλε στα προϊόντα καπνού η κυβέρνηση της Αυστραλίας και άμεσα οι πωλήσεις φαρμάκων και βοηθημάτων διακοπής καπνίσματος αυξήθηκαν 30%. Το πακέτο κοστίζει πλέον 11,60 ευρώ, ενώ ειδικοί υποστηρίζουν πως «η τιμή είναι το ισχυρότερο κίνητρο διακοπής για έναν καπνιστή».
Επιπλέον, τα τηλεφωνήματα προς την υπηρεσία απεξάρτησης από το κάπνισμα «Quit-smoke», διπλασιάστηκαν από τις 30 Απριλίου που εφαρμόσθηκε η αύξηση.
Η γενική διευθύντρια του Oργανισμού, Φιόνα Σάρκι, δήλωσε ότι η αύξηση της τιμής αποδείχτηκε, τελικά, ο αποτελεσματικότερος τρόπος μείωσης του αριθμού των καπνιστών.
«Το μεγαλύτερο ποσοστό των καπνιστών, βλέποντας στην καμπάνια κατά του καπνίσματος τις επιπτώσεις που έχει αυτό στον οργανισμό, δεν θέλουν να καπνίζουν.
Η αύξηση της τιμής των τσιγάρων, ίσως ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι», δήλωσε.
Η ίδια διευκρίνισε ότι η «Quit-smoke» δέχθηκε περισσότερα τηλεφωνήματα τον Μάιο, όταν για πρώτη φορά πήραν θέση στα πακέτα των τσιγάρων τρομακτικές εικόνες από τις επιπτώσεις του καπνίσματος στον οργανισμό και εκτίμησε ότι περί τους 100.000 καπνιστές θα κόψουν το κάπνισμα τον επόμενο χρόνο, με κυριότερο το ότι τα παιδιά δεν θα ξεκινήσουν τη βλαβερή συνήθεια, λόγω της «τσουχτερής» τιμής των τσιγάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...