Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Υπάλληλοι «τσέπωναν» λεφτά από τα εισιτήρια

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί στον ΟΣΕ με τους διαφόρους να είναι σε θέση να παραδώσουν μαθήματα… διαφθοράς και κακοδιαχείρησης.

Με πρόσχημα τον πολύ κόσμο και προκειμένου να γίνει πιο γρήγορα η δουλειά, προϊστάμενος αμαξοστοιχίας  έβαζε τους επιβάτες, άγνωστοι μεταξύ τους, να κόβουν ομαδικό εισιτήριο πέντε ατόμων.

Οι καλοπροαίρετοι επιβάτες δεν έφερναν αντίρρηση και δεν ζητούσαν απόδειξη, γιατί είχαν στο μυαλό τους ότι κάποιος από τους υπόλοιπους θα έχει το απόκομμα.

Ο προϊστάμενος όμως δεν έδινε απόδειξη σε κανέναν!! Και αφού αυτός εκτός από αποδείξεις, δεν έδινε ούτε «λογαριασμό» σε κανένα γέμιζε τις τσέπες του, αφήνοντας άδεια τα ταμεία!

Δεν είναι όμως ο μόνος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το μπάχαλο είναι και αυτό που συνέβη και στην αναβάθμιση της γραμμής Τρίπολη – Καλαμάτα στην περιοχή της σήραγγας του Ίσαρη.

Ο εργολάβος έστησε το χαλίκι και τις ράγες, αλλά δεν υπολόγισε στην μελέτη, πως τα δρομολόγια θα γίνουν με… νέα τρένα, τα οποία ήτα ψηλότερα!!! Ευτυχώς, το πρόβλημα λύθηκε χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, όμως το περιστατικό δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στον οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...