Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Βρήκαν 8 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της κόρης του Ακη

ΑΠΑΝΩΤΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ που αφορούν στην οικογένεια του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου και τους στενούς συνεργάτες την εποχή της παντοδυναμίας του βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και την επιτροπή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «ΘΕΜΑ», οι πρώτοι έλεγχοι για την οικογένεια ήδη αποκαλύπτουν και δεύτερο λαβράκι, καθώς μετά τα τουλάχιστον 10 ακίνητα που έχουν βρεθεί, έχει ανακαλυφθεί, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ότι σε μια ελληνική τράπεζα βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ της κόρης του πρώην υπουργού, Αρετής. Η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου είναι αρχιτέκτονας στο επάγγελμα (σπούδασε στο Βερολίνο) και, όπως λένε οι φορολογικές αρχές, το ετήσιο καθαρό της εισόδημα δεν ξεπερνάει τις 50.000-70.000 ευρώ κατ’ έτος (μέσος όρος των τελευταίων 10 ετών). Το γεγονός αυτό ήδη έχει προβληματίσει άνδρες των Αρχών για το πού βρέθηκαν αυτά τα χρήματα και τώρα προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους και διασταυρώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα ποσά αυτά προέρχονται από νόμιμες πηγές.

Στην περιουσία της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου, όπως έχουν ανακαλύψει στο ΣΔΟΕ, προστίθεται ένα ακόμη διώροφο διαμέρισμα 272 τ.μ. στο Κολωνάκι, στην οδό Δεινοκρά- τους 60. Το διαμέρισμα, ενώ ανήκε στην offshore «Bluebell», η κυρία Αρετή Τσοχατζοπούλου το δήλωνε ως κατοικία από το 2001. Το 2005 το αγόρασε γνωστός κατασκευαστής αντί περίπου 560.000 ευρώ και το 2006 το μεταβίβασε στην κόρη του πρώην υπουργού αντί περίπου 628.000 ευρώ

Η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου διαθέτει, μεταξύ άλλων, στην οδό Κεφαλληνίας 38 και 40 δύο οικόπεδα, τα οποία το 2008 μίσθωσε για 15 χρόνια στην κατασκευαστική ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ που συστάθηκε από την ίδια το 2007 προς 227.000 ευρώ για 15 χρόνια.

Μια δεύτερη κατασκευαστική, που ιδρύεται μεταξύ άλλων από την κυρία Αρετή Τσοχατζοπούλου το 2003, η ΑΤΕ-ΦΑ ΕΠΕ, φέρνει την κόρη του πρώην υπουργού στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο με τη λογίστρια κυρία Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Ομως, η κυρία Λαμπροπούλου εμφανίζεται το 2002 να ενεργεί και ως αντίκλητος της offshore εταιρείας «Torcaso», στην οποία ανήκε το πολυτελές διαμέρισμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο μεταβιβάστηκε σε μια άλλη offshore, τη «Nobilis», η οποία στη συνέχεια το μεταβίβασε στη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου, κυρία Βίκυ Σταμάτη τον περασμένο Απρίλιο.

Οι εξελίξεις από τα στοιχεία-φωτιά που ανακάλυψαν οι ελεγκτικές αρχές φαίνεται ότι θα είναι ραγδαίες, καθώς η ύπαρξη αυτών των ιδιαίτερα μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων λένε ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματα της κυρίας Τσοχατζοπούλου. Εμπίπτουν όμως ενδεχομένως, όπως εκτιμούν έγκυροι νομικοί, σε πιθανά αδικήματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Στο μικροσκόπιο επίσης των ελεγκτικών αρχών έχουν μπει και στενοί συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου την εποχή που ήταν παντοδύναμος υπουργός.

Μεταξύ αυτών είναι ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γιώργος Αγραφιώτης και ο γ.γ. του υπουργείου Αμυνας κ. Γιάννης Σμπώκος

Τί απαντά η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Εν τω μεταξύ η κυρία  Αρετή Τσοχατζοπούλου, με ανακοίνωσή της σχετικά με το δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» έκανε λόγο για “πρωτοφανή επίθεση” που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα που ξεκίνησε με τη διαστρέβλωση εικόνων και στοιχείων, συνέχισε με την έντεχνη χρήση αποσπασματικών στοιχείων από την επαγγελματική της δραστηριότητα με σκοπό να δημιουργηθεί μια παραποιημένη εικόνα ύποπτου πλουτισμού και κορυφώνεται, όπως υποστήριξε, με αυτό το δημοσίευμα.

«Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά, ότι όλα αυτά είναι ασύστολα ψεύδη, καθώς δεν είχα ποτέ τέτοια ποσά στους λογαριασμούς μου και δεν κλήθηκα να δώσω εξηγήσεις σε δημόσιες αρχές. Το δημοσίευμα είναι απόλυτα συκοφαντικό και έχει στόχο να με πλήξει προσωπικά. Θα αναγκαστώ να ζητήσω από τη Δικαιοσύνη την προστασία της τιμής και υπόληψής μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...