Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Παπανδρέου: Oταν δεν πετάει, κολυμπάει.

Oταν δεν πετάει, κολυμπάει. Στις ελάχιστες ώρες που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει κυβερνητικές υποχρεώσεις και απομακρύνεται από την Αθήνα για ξεκούραση, προτιμά να... κουράζεται με το αγαπημένο του χόμπι: το κανόε καγιάκ. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξέκλεψε λίγες ώρες από το φορτωμένο πρόγραμμά του και βρέθηκε στον Πόρο με τη σύζυγό του, κυρία Αντα Παπανδρέου .

Απόγευμα Σαββάτου επιδόθηκε στο αγαπημένο του καλοκαιρινό σπορ διασχίζοντας με το κανό του το στενό μεταξύ Πόρου και Γαλατά, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, καθώς ελάχιστοι λουόμενοι και ένοικοι του ξενοδοχείου κατάλαβαν ότι ο αθλητής που συναγωνιζόταν το... ταχύπλοο πλοίο της γραμμής ήταν ο Πρωθυπουργόςπαρ΄ ότι νωρίτερα τον είχαν εντοπίσει στην παραλία.

Ενημερωμένοι για την άφιξή του αλλά και υποψιασμένοι για την αγάπη του προς το συγκεκριμένο σπορ, οι άνθρωποι του ξενοδοχείου είχαν κάνει τις προηγούμενες ημέρες επισκευές στα δύο κανό που διέθεταν, ένα κόκκινο και ένα λευκό. Ο κ. Παπανδρέου τα επιθεώρησε όταν αποφάσισε να εξασκηθεί στο αγαπημένο του άθλημα, όμως τελικά προτίμησε ένα άλλο, χρώματος πορτοκαλί, που κατέφτασε σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Saab ειδικά για την περίσταση. Αφού το συναρμολόγησε με κινήσεις έμπειρου κωπηλάτη, το έριξε στη θάλασσα, ανέβηκε επάνω του και ξεκίνησε το σύντομο ταξίδι στο στενό που σχηματίζεται μεταξύ Πόρου και Ερμιόνης.

Η αρχική συνεννόηση με τους άνδρες της ασφαλείας του ήταν να κινηθεί παράλληλα με την ακτογραμμή και αριστερά από το ξενοδοχείο, ώστε να μπορούν να τον παρακολουθούν από την ξηρά. Μάλιστα ένα φουσκωτό είχε ελέγξει διακριτικά τους κόλπους απ΄ όπου επρόκειτο να περάσει. Ο Πρωθυπουργός όμως, μόλις έριξε το κανό στη θάλασσα, αποφάσισε να πάει προς τα δεξιά του ξενοδοχείου αιφνιδιάζοντας την ασφάλειά του. Πέρασε κάθετα τον δίαυλο Πόρου
- Γαλατά και τράβηξε κουπί προς το νησί Μπούρτζι.

Στη διαδρομή του διασταυρώθηκε με δύο ιστιοπλοϊκά, ισάριθμα ταχύπλοα και το πλοίο της γραμμής, οι επιβάτες του οποίου σίγουρα παραξενεύτηκαν από τον θαρραλέο sportsman- αν και δύσκολα τον αναγνώρισαν με την μπαντάνα στο κεφάλι και τα γυαλιά ηλίου. Και ο ίδιος πάντως μάλλον ελάμβανε μέτρα προκειμένου να μην αναγνωριστεί και να απολαύσει ήρεμος τη βαρκάδα. Αναχωρώντας είχε στραμμένο το κεφάλι του συνεχώς προς το πέλαγος, ίσως για να μην είναι αναγνωρίσιμος από οποιονδήποτε στην ξηρά. Κατά την επιστροφή όμως είχε βγάλει το μαντίλι από το κεφάλι και το σωσίβιο, κρατώντας μόνο τα γυαλιά ηλίου.

Φουσκωτοί με... φουσκωτό και τελικός Ρολάν Γκαρός

Η διαδρομή που πραγματοποίησε ο κ. Γ. Παπανδρέου στο στενό ανάμεσα στον Πόρο και στην Πελοποννησιακή ακτή.
Οι άνδρες της ασφαλείας του, που παρακολουθούσαν με κιάλια από την ακτογραμμή, όταν κατάλαβαν ότι ο Πρωθυπουργός... το έσκασε προς άλλη διαδρομή από εκείνη την οποία είχαν χαράξει, αναζήτησαν το φουσκωτό του ξενοδοχείου και ένας εξ αυτών επιβιβάστηκε προκειμένου να τον παρακολουθεί από κοντά.

Υστερα από μισής ώρας (σκληρό) κουπί, ο κ. Παπανδρέου κατευθύνθηκε προς έναν μικρό κόλπο και επέστρεψε στην ξηρά. Λίγο αργότερα κατέβηκε στην παραλία και η σύζυγός του κυρία Αντα Παπανδρέου, κολύμπησαν μαζί για περίπου μισή ώρα και ακολούθως αποσύρθηκαν στο δωμάτιό τους όπου γευμάτισαν παρακολουθώντας τον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Οσοι έτυχε να βρίσκονται στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Γιώργο Παπανδρέου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, είπαν στο «Βήμα» ότι εντυπωσιάστηκαν από τη συμπεριφορά της ολιγομελούς ομάδας των ανδρών ασφαλείας του. «Διακριτικοί, επαγγελματίες, χωρίς να δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας ή αναστάτωσης, τον παρακολουθούσαν σχεδόν με “αόρατο” τρόπο» διηγήθηκε ένοικος του ξενοδοχείου, συμπληρώνοντας ότι «πιο μεγάλη αναστάτωση δημιούργησαν οι άνθρωποι του ξενοδοχείου παρά ο ίδιος ο Γιώργος και η συνοδεία του».

Παραξενεύτηκε πάντως από το ότι έδειξε να μη θέλει να φανεί πως έχει φέρει μαζί του το δικό του κανό, καθώς πρώτα επιθεώρησε όσα διέθετε το ξενοδοχείο. «Δεν είναι κότερο. Κανό είναι. Δεν χρειάζεται να ντρέπεται να το δείξει».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=337248&dt=13/06/2010#ixzz0qj6HiPr9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...