Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Επεισόδια έξω από τη Βουλή

Επεισόδια αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή. Νεαροί επιτίθενται στους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται κάτω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» με πέτρες και καδρόνια.

Οι αστυνομικοί προχωρούν σε εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και καπνογόνων.

Νωρίτερα, νεαροί, οι οποίοι παρεισέφρησαν στην πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ επιτέθηκαν και κατά διαδηλωτών, οι οποίοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι συμπλοκές σώμα με σώμα.

Οι διαδηλωτές οπισθοχώρησαν προς το Μετρό, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν απομακρύνοντας τους νεαρούς, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

Η κεφαλή της πορείας έφτασε έξω από τη Βουλή στις 13:00.
Ορισμένα άτομα επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά που βρίσκονται μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, κρατώντας ένα τεράστιο πανό στα χέρια τους, αλλά απωθήθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χημικών.

Την ίδια ώρα, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έχει περικυκλώσει το Κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «κλέφτες, κλέφτες» και «κουφάλες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες».

Μπροστά τους έχουν παραταχθεί αστυνομικοί, εμποδίζοντάς τους να προσεγγίσουν το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και τη Βουλή.

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μπήκε στη Βουλή προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

«Αντιστεκόμαστε»

Η πορεία προς τη Βουλή ξεκίνησε στις 12:13.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως το συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πολλών συνδικάτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Αίτημα της γενικής απεργίας είναι η προστασία του εισοδήματος, της εργασίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

«Αντιστεκόμαστε» βροντοφωνάζουν οι εργαζόμενοι που δίνουν και σήμερα δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις.

Tα συνδικάτα προανήγγειλαν και νέα απεργία την επόμενη εβδομάδα όταν το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, η πρώτη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως και η δεύτερη του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος, οι εργαζόμενοι απαιτούν να μην πληρώσει ο λαός τα λάθη της πλουτοκρατίας.

Κλειστό είναι αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας για τα αυτοκίνητα. Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν μέχρι να ολοκληρωθούν και οι δύο συγκεντρώσεις.

Από το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει τις πύλες εισόδου του λιμανιού του Πειραιά, εμποδίζοντας τον απόπλου των πλοίων με προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Αλυσίδα του ΠΑΜΕ γύρω από τη Βουλή


Χιλιάδες διαδηλωτές, μέλη του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στη Βουλή όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση του Πανεργατικού Μετώπου ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Μέλη του ΠΑΜΕ σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, ενώ ύψωσαν ένα τεράστιο πανό, όπου αναγράφεται: «ΠΑΜΕ. Να ακυρωθεί το μνημόνιο».

Στις 11:44, τα μέλη του ΠΑΜΕ άρχισαν να αποχωρούν από τη Βουλή και με πορεία κατευθύνονται προς τον σταθμό του Μετρό στην Ακρόπολη.

Απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς


Υπολειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τα αστικά λεωφορεία κυκλοφορούν από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, τα τρόλεϊ από τις 07:30 το πρωί έως τις 22:00, ενώ Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Μετρό και Τραμ λειτουργούν από τις 10:00 έως τις 16:00.

Ακινητοποιημένα είναι τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Θα κινηθούν μόνο οι αμαξοστοιχίες των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΟΣΥΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις εσωτερικού. Ήδη, οι Olympic Air και Aegean έχουν ανακοινώσει ακυρώσεις πτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...