Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Το χρονικό της τραγωδίας


Τα ονόματα των τριών ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Μarfin επί της οδού Σταδίου 23, στην πλατεία Κλαυθμώνος, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.
Πρόκειται για την Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, και τον Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 ετών.
Προανάκριση για το θάνατο των τριών ατόμων και τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Και οι τρεις βρίσκονταν εντός του κτιρίου όταν ξέσπασε φωτιά από ρίψη μολότοφ και πέθαναν από ασφυξία στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο στο οποίο στεγάζεται η τράπεζα είναι αποκλεισμένο από άνδρες της αστυνομίας, των ΜΑΤ και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ λίγο μετά τις 6:30 μ.μ. αποχώρησαν τα ασθενοφόρα μεταφέροντας τις σορούς των τριών θυμάτων.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη, που διενήργησε την πρώτη αυτοψια, κανένας από τους νεκρούς δεν φέρει εγκαυματα. Και οι τρεις κατέληξαν από ασφυξία, εισπνοη τοξικών ουσιών και καπνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία από τις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους ήταν έγκυος. 
Το χρονικό της τραγωδίαςΗ τραγωδία συνέβη περίπου στις 13:30, όταν διαδηλωτές που είδαν το υποκατάστημα της τράπεζας ανοιχτό, εξοργίστηκαν, φώναξαν συνθήματα κατά των υπαλλήλων, πέταξαν πέτρες στο εσωτερικό της και κάποιοι εξφενδόνισαν μία ή περισσότερες μολότοφ.
Κάποιοι από τους υπάλληλους κατάφεραν να βγουν από την τράπεζα, που τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο άλλοι εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτήν. Ανδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τουλάχιστον πέντε άτομα από παράθυρα και μπαλκόνια του κτιρίου, ενώ άλλοι μέσα στον πανικό τους πήδηξαν στο κενό.
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στα Εξάρχεια
Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ μεταξύ άλλων έγινε έφοδος παρουσία εισαγγελέα και στο υπό κατάληψη κτήριο της οδού Ζαΐμη 11.
Τραυματίες και ζημιές
Μέχρι στιγμής, ένα άτομο νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ ακόμη 13 πολίτες και 4 αστυνομικοί προσήλθαν σε τμήματα επειγόντων περιστατικών, έλαβαν πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 12 συλλήψεις και 28 προσαγωγές, ενώ έχουν τραυματισθεί 29 αστυνομικοί.

Συμφωνα με ανακοινωση της Πυροσβεστικης, φωτια εκδηλωθηκε σε ενα κτιριο της Νομαρχιας Αθηνων στη Συγγρου και σε ενα κτιριο στη Λεωφ. Αμαλιας. Ζημιές έχουν υποστεί αρκετά δημόσια κτίρια στο κέντρο αλλά και άλλες συνοικίες της Αθήνας. 

Νωρίτερα, σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο Σύνταγμα, όπου οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο, με την αστυνομία να απαντά με ρίψη κροτίδων και βροχή από δακρυγόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...