Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Εξαφάνισαν από τον Σηκουάνα τα λουκέτα των ερωτευµένων

Τα ερωτευµένα ζευγάρια στο Παρίσι έβαζαν τα τελευταία χρόνια ένα λουκέτο στα κάγκελα της γέφυρας Ποντ ντεζ Αρ, για να διακηρύξουν τον έρωτά τους. Οµως τα λουκέτα αποµακρύνθηκαν εν µια νυκτί. Ποιος σκότωσε την αγάπη; αναρωτιούνται όλοι. 
Τα εκατοντάδες «λουκέτα της αγάπης» που διακοσµούν τη γέφυρα η οποία βρίσκεται κοντά στη Νοτρ Νταµ ήταν κάθε µεγέθους, σχήµατος, στυλ και χρώµατος - όλα σύµβολα των έντονων συναισθηµάτων που συνδέουν ένα ζευγάρι. Οι ερωτευµένοι σκάλιζαν πάνω στα λουκέτα τα αρχικά τους και κάποιες λέξεις και µετά έριχναν τα κλειδιά στον Σηκουάνα ώστε να δηλώσουν την αιώνια αγάπη τους.
Η αποµάκρυνση
Τα λουκέτα όµως εξαφανίστηκαν κάποια στιγµή τη νύχτα της Τρίτης. Θέλοντας να διατηρήσει τη µορφή και τη δοµή της γέφυρας που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα, το δηµαρχείο του Παρισιού είχε ανακοινώσει ότι σκόπευε να αποµακρύνει τις κλειδαριές σε χρόνο που δεν ανακοίνωσε. Οι αξιωµατούχοι του Δήµου εµφανίστηκαν χθες απρόθυµοι να αναλάβουν την ευθύνη για την «επίθεση» σε αυτήν τη νέα παράδοση. Διάφορες υπηρεσίες του δήµου που ερωτήθηκαν αρνήθηκαν ότι έλαβαν την τελική απόφαση για τη νυχτερινή επιχείρηση να αποµακρυνθούν τα σύµβολα της αγάπης. Οι τουρίστες πάντως αλλά και οι Παριζιάνοι δεν µπορούν να καταλάβουν γιατί οι αρχές θέλουν να καταστρέψουν ένα από τα πιο ροµαντικά σηµεία µιας πόλης που φηµίζεται για την ερωτική της ατµόσφαιρα. «Αλλα λουκέτα ήταν µικρά, άλλα µεγάλα, κάποια όµορφα, κάποια άλλα άσχηµα... είναι ξεκάθαρο ότι δεν ακολουθούσαν τους κανόνες της τέχνης», σχολίασε ένας κάτοικος του Παρισιού.

Κάποια τυχερά λουκέτα γλίτωσαν. Ακόµα και οι υπεύθυνοι για τον καθαρισµό δεν τόλµησαν για παράδειγµα να αφαιρέσουν ένα παλιό λουκέτο µε την επιγραφή «Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ» δίπλα στη λέξη «Παρίσι». Πάντως από την Τετάρτη µέχρι σήµερα κάποια νέα λουκέτα έχουν ήδη προστεθεί. Ακόµα όµως και εάν οι αρχές επιµείνουν στην απόφασή τους να αποµακρύνουν τα λουκέτα, οι ερωτευµένοι θα βρίσκουν πάντα τρόπο να εκδηλώνουν την αγάπη τους. Λίγο πιο πέρα στον κορµό ενός δένδρου τα ζευγάρια έχουν αρχίσει ήδη να σκαλίζουν τα αρχικά τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...