Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για Κορκονέα - Σαραλιώτη ζητά η πολιτική αγωγή

Την άρση του απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, για το επίμαχο βράδυ, καθώς και του τηλεφώνου του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων, στο οποίο υπάγονται, ζήτησαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Ζωή και Νίκος Κωνσταντόπουλος. Όπως υπογράμμισαν, πρέπει να ξεκαθαριστεί με ποιους είχαν επικοινωνία αμέσως μετά το φόνο.
Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας, Χαρ. Λακαφώσης, πρότεινε να διαβιβαστούν αντίγραφα των πρακτικών της δίκης στον εισαγγελέα πρωτοδικών της Αθήνας, εξαιτίας της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου δύο μαρτύρων, ώστε να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις. Σημειώνεται ότι η άρση του απορρήτου αποκάλυψε ότι είχαν ψευδομαρτυρήσει.
Ο εισαγγελέας ζήτησε την επανεξέτασή τους κατ΄αντιπαράσταση, αν κριθεί αναγκαίο.
Το δικαστήριο απέρριψε ομοφώνως αίτημα της υπεράσπισης για βίαιη προσαγωγή τριών αυτοπτών μαρτύρων, δεδομένου ότι έχουν ήδη προσέλθει και καταθέσει.
Τέλος, συνεχίστηκε η εξέταση μάρτυρα, ο οποίος ήταν μέλος της διμοιρίας των ΜΑΤ, που είχε το βράδυ του φόνου υπηρεσία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους. Την περασμένη εβδομάδα είχε καταθέσει ότι δεν υπήρχε ένταση στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, πριν το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...