Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Στο Βοτανικό θα κατασκευαστεί το τέμενος


Στο Βοτανικό θα πραγματοποιηθεί τελικώς η κατασκευή του τεμένους της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Το τέμενος θα έχει χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων και θα οικοδομηθεί σε τμήμα του οικοπέδου, όπου βρίσκεται το Ναυτικό Οχυρό στον Βοτανικό, ώστε να ενταχθεί οργανικά σε ένα ευρύτερο ανοιχτό χώρο πρασίνου.

Όπως ανακοίνωσε ο Γ. Πεταλωτής, "η κατασκευή του τεμένους θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις της μουσουλμανικής λατρείας με καλυμμένο χώρο, σύμμετρο προς τους συντελεστές".

Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, ως προς την διοικητική δομή του, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας διορίζεται επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, δύο μέλη του οποίου προτείνονται από αναγνωρισμένα, έγκριτα μουσουλμανικά σωματεία, ενώ πέντε άτομα είναι Έλληνες κρατικοί λειτουργοί.

Το έργο θα εκτελεστεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ -όπως τόνισε ο κ. Πεταλωτής-, δεν θα γίνουν δεκτές προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη.

Μάλιστα, για την υλοποίηση του έργου, ο Πρωθυπουργός διόρισε επιτροπή, υπό τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο με την συμμετοχή των υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ΚΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...