Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Διαδηλώσεις για τη γενοκτονία των Αρμενίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Πορείες διαμαρτυρίας και επιμνημόσυνες δεήσεις για την επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων, το Σάββατο 24 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Νέες εκδηλώσεις της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής θα ακολουθήσουν την Κυριακή και στις δύο πόλεις.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση που οργάνωσε η Επιτροπή ξεκίνησε στην πλατεία Συντάγματος, όπου ξεδιπλώθηκε μια τεράστια αρμενική σημαία. Οι συγκεντρωμένοι επρόκειτο να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι την τουρκική πρεσβεία, ωστόσο η προσέγγιση δεν τους επετράπη πέρα από την οδό Ρηγίλλης.
Δεκάδες μέλη της αρμενικής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήσαν πορεία στην οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι το τουρκικό προξενείο.
Νωρίτερα, επιμνημόσυνες δεήσεις πραγματοποιήθηκαν στον Ορθόδοξο Ιερό Αρμενικό Ναό της Παναγίας στη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς και στο Μνημείο Θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη της Αθήνας.
Οι κεντρικές εκδηλώσεις της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή: Στην Αθήνα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11.00 στο κινηματοθέατρο «Αττικόν». Στη Θεσσαλονίκη, θα αρχίσει στις 11.30 στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace».
Κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθεί στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, καθώς και στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...