Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Συνελήφθησαν τέσσερις για εκβίαση και κλοπές


Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, 45 και 30 χρονών και δύο αλλοδαπών υπηκόων Ουκρανίας και Ρωσίας, 23 και 27 χρονών, προχώρησε η αστυνομία στο Νέο Φάληρο και την Αγία Βαρβάρα. Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για «διακεκριμένες κλοπές», «εγκληματική οργάνωση» και «εκβίαση».
Σύμφωνα με την αστυνομία, από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το τελευταίο εξάμηνο, διέπρατταν κλοπές σε οικίες και διαμερίσματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Όπως αναφέρει η αστυνομία, έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και τα Ι.Χ.Ε. των παθόντων χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που έβρισκαν μέσα στα διαμερίσματα.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, στη συνέχεια παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τα κλεμμένα αυτοκίνητα σε ημεδαπό κρατούμενο, έγκλειστο των φυλακών Μαλανδρίνου, ο οποίος προέβαινε, τηλεφωνικά, μέσα από την φυλακή, σε εκβίαση των ιδιοκτητών, απαιτώντας την καταβολή χρηματικών ποσών, από 1.000 έως 5.000 ευρώ, για να τους επιστραφούν τα κλεμμένα αυτοκίνητα.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξιχνιάστηκαν συνολικά 13 περιπτώσεις εκ των οποίων στις επτά κατόρθωσαν να αποκομίσουν το συνολικό ποσό των 8.100 ευρώ, ενώ στις υπόλοιπες έξι οι ιδιοκτήτες δεν ενέδωσαν στον εκβιασμό.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...