Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Σε διαθεσιμότητα δημόσιοι υπάλληλοι λόγω χρηματισμού


Σε διαθεσιμότητα τίθενται τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων ένας γενικός διευθυντής και δύο προϊστάμενοι, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μετά την αποκάλυψη ότι χρηματίστηκαν επανειλημμένως.
Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελία μιας γραμματέως του νυν γενικού διευθυντή της ΓΓΔΕ, η οποία έκανε γνωστό ότι ανοίγοντας τυχαία έναν φάκελο που προορίζονταν για τον διευθυντή της βρήκε 1.000 ευρώ.
Η απόφαση ελήφθη μετά την έκθεση που απέστειλε στον αρμόδιο υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, έπειτα από Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση.
Οι εν λόγω υπάλληλοι χρηματίζονταν προκειμένου να δώσουν εγκρίσεις και άδειες λειτουργίας σε μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σε δημόσια έργα.
Ειδικότερα, ιδιώτες εργολάβοι χρημάτιζαν ανώτατα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων (ΓΓΔΕ), με σκοπό οι τελευταίοι να εγκρίνουν τον τύπο των μηχανημάτων, όπως γκρέιντερ και εκσκαφείς, που εισήγαγαν από το εξωτερικό και τα οποία χρησιμοποιούνται σε δημόσια έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...