Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Πιες τον καφέ να σου πω και τη μοίρα σου!

Αν μέχρι τώρα είχατε συνηθίσει να πίνετε τον καφέ σας κουβεντιάζοντας απλώς με την παρέα σας, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν και κάποιες καφετέριες που εκτός από γλυκύ βραστό και καπουτσίνο σερβίρουν και αστρολογικές προβλέψεις, χαρτομαντεία ή και αριθμολογία. Επαγγελματίες μελλοντολόγοι υπόσχονται να δώσουν λύσεις στα πάσης φύσεως αισθηματικά, επαγγελματικά και οικογενειακά σας προβλήματα!

Οι υπεύθυνοι μιας τέτοιας καφετέριας στο Μικρολίμανο έχουν βρει έναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο για να προσελκύουν πελάτες. Αφού πάρουν την παραγγελία, οι σερβιτόροι μοιράζουν στους πελάτες κουπόνια με αριθμό προτεραιότητας, όπως γίνεται δηλαδή στις δημόσιες υπηρεσίες! Με τη μόνη διαφορά πως όταν έρθει η σειρά τους, οι πελάτες δεν παίρνουν θέση μπροστά από κάποιο γκισέ, αλλά ανεβαίνουν στον επάνω όροφο του καταστήματος, όπου τους περιμένει μια έμπειρη χαρτομάντισσα για να τους πει τη μοίρα και το ριζικό τους!

«Σκεφτήκαμε αυτό το τρικ μετά από παρότρυνση των πελατών. Είναι κι ένας τρόπος για να έχουμε καλύτερη επαφή με τον κόσμο» λέει στην «Espresso» ο υπεύθυνος του καταστήματος Στέλιος Πολυκανδριώτης. Η συγκεκριμένη, δωρεάν υπηρεσία ξεκίνησε ταυτόχρονα με τη λειτουργία του μαγαζιού, δηλαδή τέσσερα χρόνια πριν, και μέχρι σήμερα η ανταπόκριση του κόσμου συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλη: «Στο δωματιάκι αυτό καθημερινά μπαίνουν πενήντα με εβδομήντα άτομα. Ερχονται ακόμη και αλλοδαποί, καθώς επίσης και πολλοί τουρίστες. Από την Ιταλία, για παράδειγμα. Ερχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πρόσφατα ήρθε κάποιος από τη Λούτσα. Εχουμε επίσης πελάτες από το Ναύπλιο, την Πάρο, ακόμη και από την Κρήτη. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως υπάρχουν και καθημερινοί πελάτες που έρχονται αποκλειστικά για να μάθουν το μέλλον τους. Ενας πίνει εδώ τον καφέ του κάθε μέρα επί δυόμισι χρόνια και κάθε φορά ζητάει να του ρίξουν τα χαρτιά»! 

Οπως παραδέχεται στη συνέχεια ο κ. Πολυκανδριώτης, αν και τηρείται αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, δεν λείπουν οι μικροπαρεξηγήσεις: «Εχει τύχει να τσακωθούν πελάτες για τη σειρά ή γιατί καθυστερεί κάποιος. Επίσης είναι σύνηθες να τηλεφωνούν στην καφετέρια για να κάνουν κράτηση. Κάποιοι έρχονται δύο ή τρεις ώρες πριν για να πιάσουν θέση»! Οπως λέει, τέλος, η κάθε επίσκεψη στη χαρτορίχτρα συνήθως διαρκεί περίπου δέκα λεπτά. 

Η Φαίη Μωράκη είναι μία από τις τρεις χαρτομάντισσες της καφετέριας, η οποία «λέει» τα Ταρό, τη «Σφίγγα» (είδος τράπουλας), ενώ είναι και αριθμολόγος! Οπως λέει, παρομοιάζει τον εαυτό της με ψυχολόγο: «Τους λες αυτά που βλέπεις στα χαρτιά, τους συμβουλεύεις τι να κάνουν και ανεβαίνουν ψυχολογικά. Φεύγουν πιο καλά από εδώ. Μου λένε τα πάντα. Ακόμη και πράγματα που δεν θα έλεγαν ούτε στους ίδιους τους φίλους τους» λέει και συμπληρώνει: «Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται να μάθουν για τα αισθηματικά τους. Οι άντρες πρωτίστως θέλουν να μάθουν τι πρόκειται να γίνει στα επαγγελματικά τους. Στην αρχή κάνουν τους δύσκολους. “Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά” λένε, αλλά όταν πέφτω μέσα, ξανάρχονται».

Οπως λέει, τέλος, η κυρία Μωράκη, όλα αυτά τα χρόνια που εργάζεται στην καφετέρια έχει ακούσει πολλά... περίεργα. Σε κάποιες ερωτήσεις μάλιστα έχει «αποτύχει» να δώσει απάντηση: «Συχνά μου ζητούν να τους πω τα νούμερα του Λόττο, κάτι που δεν γίνεται φυσικά. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα όμως, πέφτω μέσα. Ερχονται μετά από ένα μήνα και μου λένε “τα βρήκες όλα”»! 


ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...