Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Αλλαζει ο τρόπος παροχής αδειών μικροπωλητών

Αλλαγές στον τρόπο παροχής αδειών μικροπωλητών προανήγγειλε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας Στ.Κομνηνός σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για την αναβάθμιση της αγοράς της Αθήνας.

Ο Στ.Κομνηνός επισήμανε ότι προωθούνται μέτρα που αφορούν την εμπορική πολεοδομία, τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Εμπορίου και την χαρτογράφηση της εμπορικής αγοράς ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ. Π. Καρέλλας χαρακτήρισε το πρόβλημα της Αθήνας «εκρηκτικό ειδικά σε ότι αφορά το παραεμπόριο», λέγοντας ότι «έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και αποτελεί πλέον μια τεράστια οικονομική βιομηχανία που απειλεί επιχειρήσεις, εργαζόμενους και την ελληνική οικονομία».

Τόνισε ακόμη ότι η επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας απαιτεί συλλογικές δράσεις και προανήγγειλε την λειτουργία μόνιμης ομάδας εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν εργοδοτικοί φορείς, φορείς των εργαζομένων και εκπρόσωποι υπουργείων και φορέων με στόχο την αποτύπωση, ανάλυση και προώθηση νομοθετικών ή άλλων κοινών πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της αγοράς.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι ειδική ομάδα της Αστυνομίας για το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα «θα στοχεύσει στη καρδιά του παραεμπορίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...