Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Τα… ξύνουν για να μην γλιστράνε στη Βουλή

Επικίνδυνα και πολύ ολισθηρά είχαν γίνει τα μάρμαρα της Βουλής και οι αξιότιμοι βουλευτές και βουλευτίνες κινδύνευαν να πέσουν και να χτυπήσουν.

Έπρεπε να βρεθεί λοιπόν μια λύση σε αυτό και όπως ήταν φυσικό έπρεπε να κοστολογηθεί, όπως όλα τα έργα.

Το θέμα είναι ότι το πρώτο κονδύλι που κόπηκε για το έργο, από την προηγούμενη Βουλή, ανέβαζε το κόστος στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό τεράστιο για πλακάκια θα πείτε, αλλά τι να κάνουμε Βουλή είναι αυτή. Βουλευτές θα τα πατούσαν, έπρεπε να είναι ακριβά. Εξάλλου, άλλοι θα τα πλήρωναν.

Όμως, μέσα στην κρίση, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος είδε ότι η δουλειά μπορούσε να γίνει και φθηνότερα. Να αλλάξουν δηλαδή τα μάρμαρα όχι με 2 εκατομμύρια, αλλά με 400 χιλιάδες Ευρώ.

Παραφύλαγε όμως το υπουργείο Οικονομικών και μόλις έπιασε τις διαφορές, είπε να βγάλει και από τη μύγα ξύγκι. Έτσι μετά από παρέμβασή του η δουλειά έγινε τελικά με 20.000 ευρώ, όσο κόστισε δηλαδή το να τα ...τρίψουν, αντι να τα ξηλώσουν και να βάλουν καινούργια.

Έτσι και έγινε. Τα έξυσαν τα μάρμαρα και πλέον δεν κινδυνεύει κανείς, ούτε οι βουλευτίνες, ακόμα κι όταν περπατούν με γόβες στιλέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...