Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Γιώργος Αλκαίος: Από talent show του 1989, στην Επίδαυρο με τη Βουγιουκλάκη

Η αγάπη του για το θέατρο και η συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η πορτογαλική καταγωγή του, το βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, τα βήματα καριέρας στο εξωτερικό και η δεδομένη απόφασή του να κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή. Τελικά, πόσο καλά γνωρίζουμε τον Γιώργο Αλκαίο;

Το μουσικό προφίλ του είναι γνωστό. Οι δισκογραφικές επιτυχίες του συντροφεύουν τις προσωπικές μας στιγμές εδώ και είκοσι χρόνια. Από την Παρασκευή 12 Μαρτίου έχουμε μια καινούργια σχέση μαζί του, μια κι επιλέχθηκε ως εκπρόσωπός μας στην 55η Eurovision που θα διεξαχθεί στο Οσλο. Οντας το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο των ημερών αποφασίσαμε να βρούμε πτυχές της ζωής του που αγνοούσαμε. Ο Γιώργος Αλκαίος είχε μια συναρπαστική ζωή προτού ακόμη βγει στα φώτα της δημοσιότητας.

Η λάμψη της δημοσιότητας υπήρχε στη ζωή του από τη στιγμή που γεννήθηκε στις αρχές του '70. Γιος του τραγουδιστή Γιώργου Βασιλείου, μεγάλωσε ανάμεσα σε παρτιτούρες τραγουδιών και δίσκους 45 και 33 στροφών. Από την παιδική του ηλικία είχε ανεπτυγμένη την αγάπη για τη μουσική και προσπαθούσε να ανακαλύψει τον ρυθμό της σε όλα τα αντικείμενα που έβρισκε μπροστά του.


«Ελα στο φως»

Οι καλλιτεχνικές επιρροές του τόσο από την πλευρά του πατέρα του όσο και από την πλευρά της μητέρας του, η οποία είναι πορτογαλικής καταγωγής, αρχικά βρήκαν διέξοδο στο θέατρο. Οπλισμένος με την ορμή της πρώτης νιότης, το 1989 περνάει από οντισιόν για την τηλεοπτική εκπομπή αναζήτησης ταλέντων της ΕΡΤ-2 «Ελα στο φως». Από 1.500 διαγωνιζόμενους επιλέγονται είκοσι, μεταξύ των οποίων κι ο Γιώργος. Στους τυχερούς προσφέρονται μαθήματα δραματικής τέχνης δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους, όπως ο Ντανιέλ Λομέλ, η Νίκη Τριανταφυλλίδη, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μίνως Βολανάκης. Εναν χρόνο αργότερα, το ταλέντο τον έφερε στην Επίδαυρο ως μέλος του χορού στην παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στον ομώνυμο ρόλο και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Κατόπιν αυτής της μοναδικής εμπειρίας ο νεαρός ηθοποιός αποφασίζει να επιστρέψει στη μεγάλη αγάπη του, τη μουσική. Το 1991 ο συνθέτης Αβέτ Κυζιριάν κατεβαίνει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το κομμάτι «Δεν με θέλεις τολμηρό» και ερμηνευτή τον Γιώργο Αλκαίο. Το τραγούδι διακρίνεται, ο Αλκαίος παίρνει το βραβείο ερμηνείας και επιστρέφει στην Αθήνα με δισκογραφικό συμβόλαιο από την BMG. Από εκεί και πέρα, θα έρθουν πολλές ερμηνευτικές επιτυχίες, σημαντικές συνεργασίες σε νυχτερινά κέντρα, ενώ θα ακολουθήσουν δισκογραφικά συμβόλαια με τη Sony Music, την Alpha Records, τη Virus Music.


Δική του δισκογραφική
Το 2008 ο Γιώργος αντιλαμβανόμενος τον άνεμο της αλλαγής που πλέει στην παγκόσμια δισκογραφική αγορά αποφασίζει μαζί με τον φίλο και συνάδελφό του Διονύση Σχοινά, να δημιουργήσει τη μουσική εταιρεία Friends Music Factory, η οποία γίνεται η πρώτη εταιρεία διακίνησης CDs στα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία, διευρύνοντας την αγορά σε δεκατέσσερις χιλιάδες σημεία. Σημαντικές καινοτομίες της Friends, η οικολογική της συνείδηση, η τιμή πώλησης των μουσικών προϊόντων, που δεν ξεπερνάει τα 9,90 ευρώ, αλλά και η επιθυμία της να αναδείξει νέα αστέρια από διαφορετικά ρεύματα, όπως τα Γυμνά Καλώδια, ο Λάζος Ιωαννίδης, η Ειρήνη Ανεζίνη, οι ΟΚ.

Και κάπου μέσα σ' όλα αυτά η νεοσύστατη εταιρεία ανεβαίνει τα σκαλιά της ΕΡΤ, ο Αλκαίος καταθέτει κομμάτι για την Eurovision, αρχικά ως συνθέτης, με σκοπό να το δώσει σε μία συγκεκριμένη ερμηνεύτρια. Η προοπτική δεν έχει αίσια εξέλιξη λόγω σοβαρού κωλύματος της τραγουδίστριας και ο Αλκαίος γίνεται και ερμηνευτής του τραγουδιού. Την Παρασκευή 12 Μαρτίου στον εθνικό μας τελικό, με τη δύναμη του televoting το «Opa» του Γιώργου Αλκαίου σφραγίζει το εισιτήριο για τη Νορβηγία και εμείς πλέον στέλνουμε τις ολόθερμες ευχές μας για μια καλή θέση στον τελικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...