Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Στο κόσκινο του ΣΔΟΕ η Μύκονος

Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου και θα εντείνει τους ελέγχους σε κάθε επιχείρηση. Οι έρευνες διευρύνονται και στους υπάλληλους της εφορίας του νησιού, τα πόθεν έσχες των οποίων θα γίνουν φύλλο και φτερό.

Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιώργος Σχοινιωτακης με έγγραφο καταπέλτη ζητά απο την ΥΠΕΕ «εξονυχιστικό έλεγχο σε όλα τα εστιατόρια και κλαμπ της Μυκόνου για τη διαπίστωση της έκτασης της φοροδιαφυγής των πρωτοκλασσάτων και πλουσιοπαρόχως εισπραττόντων εσόδων αυτής της δράσης».

Ο κ. Σχοινιωτάκης, ο οποίος κατέχει θέση ανάλογη με αυτή του εισσαγγελέα του Αρείου Πάγου, δίνει εντολή στην ΥΠΕΕ «να διενεργήσει λεπτομερή έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του προϊσταμένου της ΔΟΥ Μυκόνου και των υπαλλήλων ελεγκτών της Εφορίας του νησιού». Με άλλα λόγια θα γίνει φύλλο και φτερό το πόθεν έσχες των εφοριακών της Μυκόνου.

Παράλληλα, οι έλεχγοι του ΣΔΟΕ στα νησιά θα ενταθούν. Αλλωστε η ιστορία με γνωστό κλαμπ από το περασμένο καλοκαίρι ακόμα δεν έχει τελειώσει για την ΥΠΕΕ. Ο προϊσταμενος του ΣΔΟΕ Γιαννης Καπελερης διέλυσε τις φήμες ότι υπάρχει πρόστιμο δύο ή τριών εκατομμυρίων ευρώ που έγινε σε μια νύχτα 3.000 ευρώ. Ωστόσο, στην Βουλή για τρίτη φορά ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου κατέθεσε ερώτηση για το κλαμπ της Μυκόνου που δεν έχει ακόμα πληρώσει πρόστιμο, κάνοντας μάλιστα λόγο για κουκούλωμα υποθέσεων φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...