Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Zoolander στο FACEBOOK για φιλόζωους


Zoolander λέγεται η νέα ομάδα του Facebook για τους ζωόφιλους. Μια ομάδα που δημιούργησε η δημοσιογράφος Ηρώ Γκίζα που αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Ο ρόλος μας δεν εξαντλείται, ασφαλώς, στις χρήσιμες οδηγίες συμβίωσης με τα ζώα-συντρόφους μας, ούτε σε πρακτικές οδηγίες περί ψυχολογίας, συμπεριφοράς, υγείας, υγιεινής κ.λπ.

Στόχος και φιλοδοξία μας είναι να αποτελούμε έναν καθρέπτη της κυνοφιλίας στη χώρα μας, αγκαλιάζοντας όλες τις ράτσες των σκύλων, από τα "κουκλιά" του σαλονιού μέχρι τους σούπερ ήρωες των δρόμων που δίνουν καθημερινά μάχη επιβίωσης με την ελπίδα, ότι θα φτάσει η μέρα που θα αποκτήσουν και αυτά όνομα και μια ζεστή οικογένεια. Δεν μπορεί, λοιπόν, να υποτιμηθεί ο επικοινωνιακός και χρηστικός ρόλος μίας ομάδας ακόμα και αν αυτή είναι στο facebook.

Ειλικρινά, και εμείς οι ίδιοι μαθαίνουμε κάθε εβδομάδα πλείστα όσα μυστικά της σύγχρονης κυνοφιλίας, τα οποία ακόμα και αν είχαν περάσει απ' το μυαλό μας, η επίκαιρη ειδησεογραφία μάς υποκινεί να τα ξανασκεφτούμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Για παράδειγμα, η βιαιότητα και η κακομεταχείριση στα ζώα θεωρείται προάγγελος μελλοντικής βίας απέναντι σε ανθρώπους.

Λίγο-πολύ, το γνωρίζουμε όλοι. Πώς θα μπορούσαμε όμως να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους περιστατικά προς όφελος όλης της κοινωνίας; Ο υπέροχος κόσμος των κατοικίδιων που ακόμα και χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μας παραδίδει εσαεί μαθήματα ζωής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...