Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν τη Μ.Τρίτη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, θα πραγματοποιήσουν τη Μ.Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διεκδικούν, μεταξύ άλλων, ουσιαστικές αυξήσεις, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, στήριξη του Δημοσίου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της ασφάλισης, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις των ΟΤΑ, καθώς και πλήρη, μόνιμη και ενιαία σταθερή εργασία.
Αντιδράσεις της ΤΕΔΚΝΑ
Αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περικοπές των θεσμοθετημένων πόρων, η ΤΕΔΚΝΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή των κρατικών αρμοδιοτήτων, την Πέμπτη 8 Απριλίου, θέλοντας να δείξει το πρόβλημα σε όλη την έκτασή του και να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των καιρών.
Την ίδια ημέρα οι δήμαρχοι της Αττικής θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας , στις 11.00 το πρωί, προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Οι δήμαρχοι της Αττικής δηλώνουν πως δεν μπορούν να δεχτούν την εφαρμογή του «Καλλικράτη» αν η κυβέρνηση δεν πραγματοποιήσει τις αρχικές της υποσχέσεις και εγγυηθεί αυτά που διεκδικούσε ως αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...