Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Μπαλάκι οι ευθύνες για τα ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Αίσθηση έχει προκαλέσει το βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και στο οποίο ακούγονται ρατσιστικά συνθήματα κατά την παρέλαση βατραχανθρώπων στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.
Κύκλοι του Πολεμικού Ναυτικού αρνούνται ότι οι βατραχάνθρωποι ανήκουν στις τάξεις του, ενώ από την πλευρά του Λιμενικού δεν υπάρχει επίσης επίσημη τοποθέτηση και το θέμα διερευνάται.
Στο βίντεο, που μαγνητοσκοπήθηκε στην Πανεπιστημίου λίγο πιο κάτω από το ύψος της οδού Σανταρόζα, ακούγονται ρατσιστικά συνθήματα όπως «Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι ποτέ» και «το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ».
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, στο δικτυακό τόπο της οποίας δημοσιεύτηκε το εν λόγω βίντεο γραμμή στα συνθήματα έδιναν άντρες με πολιτικά, οι οποίοι ακολουθούσαν την παρέλαση από την πλευρά των θεατών. Ενας από αυτούς πηγαινοερχόταν με άνεση μεταξύ των θεατών και αυτών που παρήλαυναν, φωνάζοντας.
Από την πλευρά του Ναυτικού, αρμόδια στελέχη επιμένουν ότι οι επικεφαλείς των βατραχανθρώπων (ΟΥΚ) που συμμετείχαν στην παρέλαση δεν αναγνωρίζουν στο βίντεο το πρόσωπο κάποιου από τους δικούς τους άνδρες. Διευκρινίζουν δε ότι το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην παρέλαση με μία ομάδα έξι σειρών και προπορευόταν ομάδα υπαξιωματικών. Στο βίντεο ωστόσο, όπως αναφέρουν, εμφανίζονται δύο ουλαμοί τεσσάρων σειρών, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν κράνη, σε αντίθεση με τους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού.
Από την πλευρά του Λιμενικού Σώματος, το οποίο επίσης διαθέτει ειδικές δυνάμεις, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση. Αφήνεται, ωστόσο να εννοηθεί ότι το θέμα διερευνάται ανεπισήμως για να διαπιστωθεί εάν δικοί του άνδρες φώναξαν τα ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση της εθνικής επετείου.
Δήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο βουλευτής Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας σχολιάζει ότι «το τελευταίο αυτό περιστατικό είναι ιδιαίτερα απεχθές, καθώς συνέβη στη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο μιας Επανάστασης για την Ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».
»Εκδηλώσεις εθνικισμού και μίσους από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μπορούν να έχουν πολύ σημαντικές διπλωματικές επιπτώσεις και να επιβαρύνουν τις σχέσεις της Ελλάδας με τους γείτονές της» αναφέρει ο κ. Δρίτσας και καταλήγει:
«Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και η κυβέρνηση δεν μπορούν να σιωπούν. Περιμένουμε την άμεση αντίδρασή τους και επισημαίνουμε ότι αυτό το γεγονός δεν μπορεί να υποβαθμιστεί και να περάσει απαρατήρητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...