Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Τριήμερο πένθος στο Στρατό για τους δύο νεκρούς πιλότους του «Απάτσι»

Tριήμερο πένθος για το θάνατο των δύο χειριστών του στρατιωτικού ελικοπτέρου που κατέπεσε την Παρασκευή και ανεφλέγη στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», το ελικόπτερο τύπου Απάτσι εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι χειριστές ανέφεραν μηχανική βλάβη, ενώ πετούσαν στα 3.000 πόδια και επιχείρησαν αναγκαστική προσγείωση.

Οι δύο άτυχοι χειριστές βρέθηκαν απανθρακωμένοι από το συνεργείο της Πυροσβεστικής, το οποίο εκλήθη για τον απεγκλωβισμό τους. 

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο (ΑΗ-64Α-Longbow) ήταν από τα νεότερα που διέθετε η Αεροπορία Στρατού και είχε παραληφθεί πρόσφατα. 

Προέρχεται από την ομάδα των 12 νέων ελικοπτέρων «Απάτσι» που κατά την παραλαβή τους το 2007 διαπιστώθηκαν προβλήματα, με αποτέλεσμα να παραμείνουν επί δύο ολόκληρα χρόνια σε ακινησία και αχρηστία, αφού ουδείς τα παρελάμβανε. Πρόσφατα όμως εντάχθηκαν στην Αεροπορία Στρατού. 

Δεν έγινε γνωστό εάν η ηγεσία της Αεροπορίας Στρατού αποφάσισε μετά το τραγικό δυστύχημα να ελέγξει και πάλι μηχανικά και τα 11 εναπομείναντα ελικόπτερα, καθηλώνοντάς τα στο έδαφος. 

Εμπειρογνώμονες, πάντως, του ΓΕΣ εξετάζουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, προκειμένου να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...