Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Άραβες, Ρώσοι και Ινδοί μεγιστάνες ζωντανεύουν τη Μύκονο

Πριγκίπισσες και πρίγκιπες από την Αραβία, Ρώσοι μεγιστάνες, Τούρκοι, Ινδοί και Αιγύπτιοι επιχειρηματίες δίνουν ανάσα ζωής το φετινό καλοκαίρι στη Μύκονο, ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ, την ίδια στιγμή που γνωστοί έλληνες λάτρεις του νησιού των ανέμων, έχουν εξαφανιστεί!

Στο Nammos, σχεδόν κάθε απόγευμα οι αραβικές μελωδίες ανεβάζουν τη Μύριαμ από το Μπαχρέιν και τον Καρίμ από το Λίβανο μαζί με τις παρέες τους πάνω στα τραπέζια του πιο διάσημου εστιατορίου της Μυκόνου.

Τρίλιτρα μπουκάλια του ροζέ Chateau D’ Eclamps των εξακοσίων ευρώ, ανοίγονται με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν παρέες Αράβων των έξι η οχτώ ατόμων.


Ο Ρώσος ολιγάρχης Σεργκέι Ροντιόνοφ, τραπεζίτης στο επάγγελμα είχε την άνεση να ανοίγει τις Dom Perignon των 1500 ευρώ, όπως ανοίγουμε εμείς ένα μπουκάλι κρασί των 40 ευρώ, έχοντας δίπλα του την πανέμορφη γυναίκα του Όλγα και τους φίλους τους, στο καλύτερο τραπέζι του Nammos.

Την ίδια στιγμή στο Cavo Tagoo, η πριγκίπισσα Adelah Al Saoud από την Σαουδική Αραβία και η συνοδεία της χρειάστηκαν εννιά βίλες και είκοσι έξι δωμάτια, πληρώνοντας κάτι παραπάνω από είκοσι χιλιάδες ευρώ την ημέρα για τη διαμονή τους μόνο, σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν στα στενά του νησιού, που ζει φέτος μια πρωτόγνωρη «επιδρομή» πλούσιων ξένων.

Μια «επιδρομή» που της έδωσε ανάσα ζωής σε ένα καλοκαίρι, όπου οι έλληνες δείχνουν να της έχουν γυρίσει την πλάτη, με εξαίρεση αυτούς που διαθέτουν σπίτια στο νησί, πλην όμως προτιμούν να μένουν σε αυτά και να πραγματοποιούν ελάχιστες εξόδους.

 
Τα ιδιωτικά αεροσκάφη, οι εκατοντάδες βαλίτσες και οι απαιτήσεις.

Το βράδυ που η πριγκίπισσα Adelah Al Saoud κατέφτασε στη Μύκονο με το ιδιωτικό της αεροσκάφος από το Παρίσι-οι πληροφορίες κάνουν λίγο για ένα Boeing 737-400-οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου Cavo Tagoo στο οποίο επέλεξε να μείνει ξεφόρτωναν τις βαλίτσες από ένα φορτηγό!

Σύμφωνα με τις φήμες που χτίζουν εδώ και δεκαετίες τον μύθο της Μυκόνου χρειάστηκαν δύο ώρες για να μεταφερθούν στα είκοσι έξι δωμάτια και τις εννιά βίλες που είχαν κλειστεί για την διαμονή της ίδιας, των παιδιών της και της συνοδείας της.
Η ίδια δεν είχε τρελές απαιτήσεις, ήταν πολύ απλή στη συμπεριφορά της και είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ που δινόταν ένα πάρτι στο ξενοδοχείο και η μουσική ακουγόταν δυνατά, η ίδια δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου.

Οι υπεύθυνοι που αναζήτησαν κάποιους από το επιτελείο της, τους βρήκαν να απολαμβάνουν τη βραδιά μες στην καλή χαρά και ενημερώθηκαν ότι η πριγκίπισσα δεν ενοχλείται καθόλου.

Η Adelah Al Saoud μπορεί να επισκέφτηκε την Ψαρρού αλλά τίμησε και τον ταπεινό Ορνό, μαζί με τα παιδιά της, που επιδόθηκαν στις ρακέτες ενώ η ίδια προτίμησε την ξαπλώστρα της, έχοντας ακροβολισμένους και «καλωδιωμένους» σε απόσταση αναπνοής τους δέκα σωματοφύλακές της.
Δεν είναι η μόνη που κατέφτασε με το ιδιωτικό της αεροσκάφος, το ίδιο έπραξαν και επιφανείς Ρώσοι, όπως τα δύο ηγετικά στελέχη της Gaz Prom, που αναστάτωσαν το νησί.

Σε κάθε έξοδό τους επιδίδονταν σε γλέντια μέχρι το πρωί επιστρέφοντας μεθυσμένοι στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν και με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους.

Ακούγεται ότι ξόδεψαν πάνω από πενήντα χιλιάδες ευρώ στις λίγες μέρες που έμειναν στο νησί των ανέμων, που φέτος ανασαίνει από την άφιξη πλούσιων κροίσων και βασιλικών οικογενειών, που ξοδεύουν αφειδώς πετροδολάρια.

 
Ο μεγιστάνας Σεργκέι Ροντιόνοφ, η Όλγα και ο άτακτος πρίγκιπας.

Αυτά όμως δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με τα όσα ξόδεψε ο Ρώσος ολιγάρχης Σεργκέι Ροντιόνοφ κατά την φετινή παραμονή του στο νησί των ανέμων μαζί με την πανέμορφη γυναίκα του Όλγα. Ο δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης, που κατάφερε να περάσει απαρατήρητος-όπως πέρυσι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, είχε σχεδόν κατοικοεδρεύσει στο Nammos, το οποίο λάτρεψε και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άνοιγε σχεδόν καθημερινά δύο η τρεις Dom Perignon.

Η Όλγα Ροντιόνοβα διασκέδασε με την ψυχή της, χόρευε εν αντιθέσει με τον σύζυγό της ο οποίος δεν έγινε γνωστός απλά ως άλλος ένας δισεκατομμυριούχος, αφού πριν από δύο χρόνια έκανε κάτι που για πολλούς ήταν ακατανόητο.

Ζήτησε από την διάσημη φωτογράφο Μπετίνα Ράιμς να φωτογραφήσει τη γυναίκα του γυμνή και το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό που αποφάσισε να κυκλοφορήσει ένα λεύκωμα σε τριακόσια πενήντα αντίτυπα, από τον περίφημο οίκο Tachen.

Το λεύκωμα με τίτλο «The Book of Olga» σόκαρε την ελίτ της Μόσχας, όχι πάντως το ζευγάρι, που απόλαυσε τις αισθησιακές πόζες του πρώην μοντέλου και ενθουσιάστηκε με το τελικό αποτέλεσμα.

Στην Ψαρρού τα στόματα άνοιγαν όταν κατέφτανε το ζευγάρι, αφού η εκπληκτική ομορφιά της κυρίας Ροντιόνοφ, άφηνε άλαλους τους άρρενες και προκαλούσε σχόλια στις κυρίες.

Συνοδευόμενοι από τους σωματοφύλακές τους έκαναν κάθε φορά λογαριασμούς που ξεπερνούσαν τα τρεις χιλιάδες ευρώ, μυθικά ήταν και τα tips στο προσωπικό ενώ παροιμιώδης ήταν και η ευγένεια του Ρώσου τραπεζίτη, ο οποίος σπάνια σηκωνόταν από το τραπέζι του.

Αντίθετα, τεράστιο πρόβλημα στο να κάτσει είχε ο μικρός πρίγκιπας-ηλικίας 18 ετών-Binzagr Mahmoud ο οποίος έκανε σαν μικρό παιδί όταν έβγαινε σε κλαμπ του νησιού σαν το Space, αναγκάζοντας τον έλληνα σωματοφύλακά του από το Λονδίνο να τον έχει από κοντά.
Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα που αναγκαζόταν να τον κρατάει κυριολεκτικά από το χέρι, αφού ο πρίγκιπας εκστασιασμένος από τις χορεύτριες έτρεχε να τις δει από κοντά.

 
Το Σεν Τροπέ οι Τούρκοι και οι Λιβανέζοι.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Μύκονος φέτος έχει γίνει Σεν Τροπέ. Το καταλαβαίνει κάποιος όταν ξεφυλλίσει το περιοδικό το περιοδικό του διάσημου Γαλλικού χωριού, αφού στις καταχωρήσεις του δεσπόζουν οι διαφημίσεις του Nammos, του Cavo Tagoo, του Belvedere και πολλών άλλων ξενοδοχείων.

Τούρκοι επιχειρηματίες όπως ο Omer Sabanci, μέλος της δεύτερης πιο πλούσιας οικογένειας της Τουρκίας και η Mesude Evliyazade Zaimoglou,  ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στο Κουσάντασι ψήφισαν Μύκονο και όχι Σεν Τροπέ η Κάννες.

Κυκλοφορούν αθόρυβα στα πιο σικ στέκια, ψωνίζουν από τον Hermes και το fashion ναό του Soho-Soho και αρκετές φορές δείχνουν πόσο δεν υπολογίζουν το χρήμα, όπως στην περίπτωση δύο Λιβανέζων που μέσα σε δύο μέρες αγόρασαν όλη την συλλογή των μαγιό της Villebrequin από την μπουτίκ του ξενοδοχείου που έμεναν.

Οι περισσότεροι κυκλοφορούν με θηριώδη τζιπ-κάποιος πρίγκιπας είχε επιστρατεύσει ένα Hummer και τρία συνοδευτικά Wrangler-και τα χέρια τους κοσμούν χρυσά Rolex, ενώ οι συνοδοί τους εντρυφούν στα Channel μαγιό και τις Gucci σαγιονάρες.

Οι μέρες τους κυλούν μέσα στην απόλυτη χαλάρωση και την διασκέδαση, χωρίς φυσικά να νοιάζονται για το πότε θα φύγουν, απολαμβάνοντας τις παγωμένες φυσαλίδες της σαμπάνιας τους και την «κατάληψη» της Μυκόνου. PROTOTHEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...